Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Német külügyi államminiszter: az LMBT közösséget érintő új magyar törvény ellentmond az uniós értékeknek

Határozott üzenetet fognak küldeni Magyarországnak.

A nemrégiben elfogadott magyar törvény, Megszavazták a homofób pedofiltörvényt June 15. 15:52 amely tiltja a 18 éven aluliak körében a homoszexualitás megjelenítését és népszerűsítését, egyértelműen sérti az Európai Unió értékeit – jelentette ki a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere kedden Luxembourgban, az általános ügyekért felelős miniszterek egynapos találkozójára érkezve.

Michael Roth azt mondta, az Európai Unió elsősorban nem egységes piac vagy valutaunió, hanem értékek közössége. „A közös uniós értékek azok, amelyek az Európai Unió tagállamait összekötik. Határozott üzenetet kívánunk küldeni Magyarországnak, hogy a szexuális kisebbségekkel is tisztelettel kell bánni” – tette hozzá.

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a magyar törvényt „európaiatlannak” nevezte, elfogadásáról pedig azt mondta: ilyet a 21. században nem szabad csinálni. Amit Magyaroroszág csinál, az „nagyon rossz”, mindenkinek joga van ahhoz, hogy megválassza, hogyan kíván élni, „nem vagyunk a középkorban”.

24.hu

„Egy ilyen törvény nem európai, méltatlan Európához. Nincs köze az Európai Unió értékeihez” – fogalmazott.

A Benelux-országok reagálni akarnak a magyar törvényre egy nyilatkozat kiadásával, amelyben hangsúlyozni fogják a mindenkinek kijáró tisztelet fontosságát - közölte. A luxembourgi külügyminiszter végezetül reményét fejezte ki, hogy az Európai Bizottság lépéseket fog tenni annak érdekében, hogy az európai értékeket tiszteletben tartsák.

A magyar Országgyűlésben június 15-én elfogadott „pedofilellenes törvény” rendelkezik a pedofil bűncselekmények elkövetői nyilvántartásának létrehozásáról, és az iskolai szexuális felvilágosító foglalkozásokkal kapcsolatban is megfogalmaz előírásokat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra