Nemet mondanak a korrupcióra az LMP Vas megyei jelöltjei

A zöldek azt ígérik, hogy megválasztásuk esetén ha nem tartják vállalásukat, akkor bármikor visszahívhatóak lesznek.

Nemet mondanak a korrupcióra az LMP Vas megyei jelöltjei, ez a párt hozzánk eljuttatott közleményéből derül ki.

LMP Vas megyei képviselő-jelöltjei
LMP

Korrupció ellenes vállalásokat tettek az LMP megyei jelöltjei

Ha nem teljesítik azokat, visszahívhatják őket a parlamentből - ígérik a zöldek.

Az LMP Vas megyei országgyűlési képviselőjelöltjei, Németh Ákos, György István Péter és Bogáti András hétfő délután a párt szombathelyi irodájában tartottak sajtótájékoztatót, amelynek keretében aláírtak egy korrupció ellenes nyilatkozatot. A dokumentum arra kötelezi a képviselőket, hogy parlamentbe kerüléseket követően támogatnak minden olyan javaslatot amely a korrupció felszámolását és az átláthatóságot szolgálja. Amennyiben ezen vállalásukat nem teljesítik, akkor pedig visszahívhatják őket a választók az Országgyűlésből.

Németh Ákos, a párt megyei elnöke és szombathelyi országgyűlési képviselőjelöltje a sajtótájékoztatón elmondta, tiszta közéletet szeretnének és amíg más pártok egymással vannak elfoglalva, addig ők inkább a politika iránti közbizalmat szeretnék visszaépíteni.

A nyilatkozatot a Transparency International Magyarország Alapítvány „Javaslatok a korrupció visszaszorítására Magyarországon” című tanulmányában megfogalmazott ajánlások alapján készült. A nyilatkozat szövege ezen a linken elérhető .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet