Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Németh Szilárd: Azért vagyunk a korrupciós lista legalján, mert még mindig túl sok a kommunista a közigazgatásban

A rezsibiztos Szombathelyen járt, sorosozott, elővette a civileket és megvédte a rezsicsökkentést. 20 nyugdíjas volt kíváncsi rá.

Izgalmas volt a péntek este Szombathelyen, hiszen két politikai rendezvénynek is helyet adott a város. Amíg a belvárosban a momentumosok tartottak fórumot, így:

Bemutatkozott Szombathelyen a Momentum
Bonyhádi Zoltán

addig a Herényiek Házában Németh "rezsibiztos" Szilárdot várták, így:

Németh "Rezsi" Szilárd a Herényiek Házában
Vágvölgyi Bálint

Alig volt húsz nyugdíjas, akiket érdekelt, hogy miképpen lehet megvédeni a rezsicsökkentést. A termet a Fidesz szombathelyi vezérkara és a sajtó töltötte meg - látszólagosan. Aztán az előre meghirdetett hat órás kezdéshez képest jó 10 percet késve megérkezett az est vendége, Németh Szilárd is. Akit úgy megtapsoltak a helyiek, mintha csak a Rolling Stones érkezett volna meg.

Koczka Tibor alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket és azzal büszkélkedett, hogy Herény 60 százalékos részvételi arányt tudott produkálni a migráns-népszavazáson. A népszavazást egyébként később Németh továbbra is 99 százalékos győzelemnek könyvelte el - cseppet sem foglalkozva azzal, hogy tök érvénytelen volt az egész, ugyanis az ország lakosságának többsége otthon maradva nyilvánított véleményt. Persze, nem ez volt az egyetlen érdekesség a Fidesz alternatív valóságában, de erről majd kicsit később. Koczka egyébként azzal adta át a szót, hogy milyen jó, hogy eljött a kormánybiztos, mert nekik naponta kell harcot vívni azzal, hogy az emberekkel megértessék, hogy 7 ezer forint, az bizony kevesebb, mint 10 ezer, mert, hogy itt rezsicsökkentésről van ám szó, hahó!

Én meg régen hallottam választópolgárt ilyen elegánsan leostobázni.

Nagy Imre beszédtől a rezsicsökkentésig

Németh messziről kezdte a mondandóját, merthogy elsősorban birkózó Grand Prix-t jött megnyitni - elvégre ő a szövetség elnöke. (Hiszen egy olyan országban élünk, ahol a sport és a politika nem fonódott össze.) Aztán amerikai módszer szerint megtapsoltatta magukkal a herényieket, hiszen a 60 százalék, az 60 százalék. Majd megtudhattuk, hogy a Fidesz mostani politikáját már Nagy Imre újratemetésén elmondta Orbán Viktor - csak hát ennyit kellett várni rá, amíg gondos előkészítő munkával, alaptörvény-írással meg lehetett teremteni a feltételeket.

Németh "Rezsi" Szilárd a Herényiek Házában
Hende Csabát kedvese, Mónika is elkísérte
Vágvölgyi Bálint

Aztán ugrottunk egyet a migránsokra, akiktől meg kell védeni az országot. Bár Németh itt eléggé simulékony hangot ütött meg. Azt mondta, aki segítségre szorul, annak segíteni kell, de meg kell szűrni a migránsokat is, mert jó néhányan csak lébecolni akarnak. Egyébként pedig van egy protokoll eljárás a migránsokkal kapcsolatban, amit a menekülteknek is be kell tartani. De ahogy nekünk segítettek a nyugati országok '56-ban és befogadtak közel 200 ezer menekülő magyart, úgy most nekünk is segíteni kell.

Az azonban megengedhetetlen, hogy Brüsszel diktáljon ebben a témában és a népszavazás is (ami egyébként érvénytelen volt) megmutatta, hogy nem engedünk nekik. Még akkor sem, ha közben azzal zsarolnak, hogy elveszik a gazdasági támogatásunkat. A helyzet pedig fokozódik, hiszen elmondása szerint naponta kapja a jelentéseket arról, hogy Németország és Ausztria már szabadulna a migránsoktól és hozzánk is szeretnének elhelyezni bevándorlókat. Hát egyék meg amit főztek! - fogalmazott a politikus.

Aztán megérkeztünk az est előre meghirdetett témájához, a rezsicsökkentéshez. Németh szinte bepárásodott szemmel nosztalgiázott 2013-ról, amikor Rogán Tónival - ő mondta így - elmentek a szolgáltatókhoz, hogy a rezsicsökkentésről beszéljenek. A szolgáltatókhoz, akiket az elvtársak szarért-húgyért - szintén ő mondta - privatizáltak, és akik 8 év alatt tizenötször emelték meg a rezsi árát. Amikor pedig csökkentésre kötelezték őket, akkor a bíróságra rohantak - és a bíróság igazad adott nekik.

Németh "Rezsi" Szilárd a Herényiek Házában
Németh a hallgatósághoz igazítva beszédét a 13. havi nyugdíjat is előhozta
Vágvölgyi Bálint

Ám Némethék nem hagyták magukat és a Magyarország nem hagyja magát mozgalommal sikerre vitték az elhatározást.

De a harc még nem ért véget, hiszen a szolgáltatók belengették, hogy vissza akarják kapni jogos jussukat, és akár utólag is kifizettetnék az eddig zsebükből kihúzott összeget. Viszont a politikus mindenkit megnyugtatott: ők nem fogják hagyni.

Németh hangsúlyozta, hogy politikájuk azon van, hogy ne legyenek adósságok, így az államadósságot folyamatosan törlesztik, az önkormányzatokat, a családokat, a kórházakat pedig megszabadították a hitelektől. (Érdekes módon a hitelből készülő közel 10 milliárd eurós paksi beruházás valahogy kimaradt a felsorolásból.)

A hitelsemmisítésnek köszönhetően pedig 49 hónapja nő a kiskereskedelem forgalma.

35 percet kellett várni az első sorosozásra. Németh azt hangsúlyozta, hogy nem szabad hagyni, hogy ki legyünk szolgáltatva a külföldi tőkének. A rendkívül kedvező társasági adó politikájuknak köszönhetően versenyképes az ország a nemzetközi piacon is. Ez nem is tetszik más országoknak, ugyanis komoly tényező vagyunk a térségben - és mindenki velünk akar dolgoztatni. A verseny miatt ezt sokan nem akarják hagyni.

Ezért hátulról nekikezdve az aknamunkát pénzelnek magyar politikai pártokat, civil vagyis álcivil szervezeteket, hogy lerombolhassák azt, amit mi nehezen felépítettünk. Amikor a Parlamentben feláll Széll Bernadett és Bangóné Borbély Ildikó, akkor gyakorlatilag ezeknek a háttérembereknek a szócsöveként működnek - állította Németh.

Németh "Rezsi" Szilárd a Herényiek Házában
Ekkora veszélyt jelent a Soros
Vágvölgyi Bálint

Aztán jöttek a liberálisok, akikkel nem lehet mit kezdeni. Ők ugyanis csak abban a mátrixban hajlandóak élni, beszélni és gondolkodni, amit ők alakítottak ki évek alatt. Amikor pedig a napokban Németh interjút adott Hamuka, paksifüles, liberáldiktatúra: Németh Szilárd élete legőrültebb interjúját adta 2017. March 23. 09:14 akkor a liberális sajtó külön cikkekben foglalkozott azzal, hogy amit mondott, hogyan kell érteni.

Majd már nyíltan emlegette a civilek-Soros-Majtényi összekapcsolódást. És véleménye szerint igenis tudni kell, hogy a civileknek nevezett nem-is-civilek honnan kapnak pénzt. Mert ha nyilvánosságra kerülne, hogy ki hogyan pénzeli őket, akkor már nem lenne ilyen nagy szájuk.

Soros, aki a fontot is bedöntötte, elképesztő, hogy mit megenged magának - mondta a rezsibiztos.

A liberálisokkal egyébként vigyázni kell, hangsúlyozta újra Németh. Mert vitatkozni, beszélgetni sem lehet velük. Ugyanis belefojtják az emberbe az észérveket és egészen a nemváltásig el tudnak menni.

40 percet kellett várni mire a Jobbik is előkerült, mint a külföld tőkén hízó áruló párt. Hiszen népszavazás ügyben bizony rendesen odavágtak a migráns-kérdésnek.

Németh azzal fejezte be, hogy hamarosan újra Nemzeti Konzultációt fognak kezdeni, méghozzá öt kérdésben is.

Miért vagyunk a korrupciós lista alján?

Az est legérdekesebb momentumát egy hallgatói kérdés szolgáltatta. A hozzászóló azután érdeklődött, hogy miért van Magyarország még mindig a korrupciós lista huszonikszedik helyén? (Egyébként az idén januárban megjelent lista szerint épp a 57. helyre estünk vissza.) Hiszen nem ezért adott nekik a nép 2/3-os többséget.

Németh "Rezsi" Szilárd a Herényiek Házában
Korrupció? Kommunisták!
Vágvölgyi Bálint

A kormánybiztost azért egy fél pillanatra sikerült megzavarni ezzel. Aztán kivágta magát a helyzetből: a magyarázat szerinte annyi, hogy sajnos még mindig túl sok a kommunista a közigazgatásban, és hogy sajnos az egyetemeken még mindig ugyanazok tanítanak, akik 20-30 éve. Majd a bírósági eljárások nehézkes és részrehajló ügyintézései kerültek sorra magyarázatként.

Valahogy a lenyúlt közpénzek, pályáztatás nélküli állami megbízások, alapítványi pénzekké változó nemzetibanki forintok és a többi aggályos gazdasági művelet kimaradt a beszámolóból.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet