„Csináljanak vele amit akarnak” – tett le pár darab konzultációs ívet egy nő az ellenzéki gyűjtőasztalra

Az ellenzék szombathelyi gyűjtőakciójába Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, az akció egyik kezdeményezője is besegített.

„Nemzeti manipuláció” – áll a szombathelyi Fő térre kihelyezett gyűjtőasztal oldalán szerdán délután. Páran állnak az asztal mellett, többségük momentumos jelvényt visel, nemzeti színű és uniós zászlócskák lobognak a fejük felett.

Hadházy Ákos valódi konzultáció
Mészáros D. Zsolt

Van forgalom, sorra érkeznek az emberek, ki büszkébben, ki szégyenlősebben, de hozzák a nemzeti konzultációs íveket, hogy visszaküldés helyett leadják. Van, aki borítékkal együtt hozza, ahogyan megkapta azt a postán, őt megkérik, hogy vegye ki a kérdőívet, csak azt adja oda, a borítékot biztos helyen semmisítse meg. Az íven ugyanis nincsenek személyes adatok, azok a borítékon vannak.

Hadházy Ákos valódi konzultáció
Mészáros D. Zsolt

Orbán Viktor június elején jelentette be, Ahogy a nemzeti ünnepek, úgy a konzultáció sem maradhat el – hamarosan jön a következő 2020. June 02. 11:41 hogy új nemzeti konzultációt indítanak, a koronavírus-járvány kezeléséről és a gazdaságról. Hamarosan a kérdéseket és a válaszlehetőségeket is közölték. Itt vannak a Nemzeti Konzultáció az újabb kérdései 2020. June 06. 12:59 A főszerepben a járvány van, az emiatt hozott intézkedések, illetve a gazdaság újraindítása, na meg persze Soros György.

Hadházy Ákos valódi konzultáció
Mészáros D. Zsolt

Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők is akcióba lendültek: arra kérték az embereket, hogy küldjék el nekik a kitöltetlen nemzeti konzultációs íveiket, ezzel jelezve a kormánynak, hogy mennyien ellenzik a konzultációnak álcázott propagandát. Ebbe az akcióba pedig beszállt a Momentum Mozgalom is, akik a nemzeti konzultáció begyűjtése mellett elindítottak egy saját konzultációt Momentum: „Nem csak azok a problémák vannak, amiket a Fidesz a saját konzultációs ívében felvet” 2020. June 27. 12:29 is.

Hadházy Ákos valódi konzultáció
Mészáros D. Zsolt

A múlt héten mi is csináltunk egy próbát, kiderült, hogy az emberek jó része azt sem venné észre, ha nem a valódi konzultáció kérdéseit kapná kézbe. Videós cikkünket itt találja. Észre vennénk még egyáltalán, ha nem az igazi konzultációt kapnánk kézhez? 2020. July 05. 11:16

Közben Szél Bernadett és Hadházy Ákos akciója elindult, abban az ütemben, ahogyan érkeznek a lakossághoz a konzultációs levelek. Még most is vannak olyan területek, ahol egyelőre nem postázták ki azokat.

Hadházy Ákos valódi konzultáció
Mészáros D. Zsolt

Szombathelyre viszont igen, és ez látszik is, közben pár perc alatt bőven száz fölé nőtt a leadott ívek száma. Főleg, amikor megérkezett Lukács Dániel, a Momentum Vas megyei elnöke egy jó köteg ívvel, mint mondta, ezt Kőszegen gyűjtötték.

Hadházy Ákos valódi konzultáció
Mészáros D. Zsolt

Sok járókelő áll meg az asztal mellett, van, aki megkérdezi, mikor és hol adhatja le az íveket később, mert most nincs nála. Van, aki vállat vonva tovább megy, egy korosabb férfi azt mondja, ő nem ebbe a társaságba tartozik, és elsétál.

Megérkezik Hadházy Ákos, aki röviden arra hívja fel a figyelmet, hogy a konzultáció nem más, mint propaganda, ezért gyűjtik az íveket, meg akarják mutatni, hogy mit kell tenni a propagandával.

Hadházy Ákos valódi konzultáció
Mészáros D. Zsolt

A gyűjtés folytatódik egészen addig, amíg a kormány nemzeti konzultációja is tart.

Közben mi beszélgettünk pár percet Hadházy Ákossal:

Hadházy: A cél, hogy megmutassuk, mennyi embernek van elege az agymosásból

Hol tart most a gyűjtés?

Több tízezres nagyságrendnél tartunk, nem tudok pontos számot mondani, mert egyelőre a gyűjtésre koncentráljuk a kapacitásainkat. Azért sem tudunk pontos számot mondani, mert nagyon sok helyen gyűjtik, nem csak postán lehet elküldeni nekünk, hanem gyűjtőhelyeken is, mint most itt, Szombathelyen.

Hadházy Ákos valódi konzultáció
Mészáros D. Zsolt

Hála istennek, gyakorlatilag minden ellenzéki párt csatlakozott az akcióhoz, többen az irodáikat is felajánlották, de vannak magánszemély gyűjtők is. Ráadásul nagyon sok helyre még meg sem érkeztek a levelek, például Szekszárdon sem postázták ki még azokat. Az a tapasztalatunk, hogy akik az igazságot látják, az ellenzéki szavazók megértik, miről van szó. Azt is, hogy ez a kormánypropaganda-ellenes küzdelemnek egy nagyon fontos lépése, hogy leleplezzük ezt az illegitim manipulációt.

Mi történik majd az összegyűjtött ívekkel?

A végén majd újrahasznosítják a papírt, elviszik a szelektív hulladékgyűjtőkbe. A lényeg az, hogy minél hangosabban, minél látványosabban megmutassuk, milyen sok embernek van elege az agymosásból. Nyilván egy nagy eseményen fogjuk bemutatni a magyar kormánynak, hogy milyen sokaknak van elege a manipulációból. A részleteket majd a megfelelő időben tesszük közzé.

A kormánynak és a Fidesznek a figyelmét felkeltette az akció, hiszen Gulyás Gergely azonnal támadásba lendült, és bűncselekménynek nevezte a konzultációs ívek összegyűjtését.

A kormánypropaganda nagyon sok hazugságot mondott erről az akcióról, nem véletlen, hiszen magát a kormánypropagandát támadjuk vele. Az a vád, hogy mi adatokat gyűjtünk, természetesen hazugság, a támadás azt jelenti, hogy jó, amit csinálunk.

Az, hogy ilyen hevesen, nyilvánvaló hazugságokkal támadják, azt jelzi, hogy érzik a súlyát az akciónak. Eközben a kormány olyan levelet tesz a levélbe, amiben azt írják, hogy küldjék el az e-mail címüket az állampolgárok. Mi semmi ilyent nem gyűjtünk, ha valaki postán küldi el nekünk az íveket, és a borítékra feladót ír, a borítékot, természetesen megsemmisítjük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet