Ismerkedni gyereknapon? Mi is ott voltunk a nagy nemzeti párválasztón

Megnéztük a szombathelyi kiadást. Egész jó kis repeta volt a tánc világnapjából, de kollégánk szingliként távozott.

Az emberminisztérium által eredetileg kitűzött "nemzeti" céloknak talán kevésbé felelt meg, de a szervező Lorigo TSE-nek és a többi fellépőnek hála, remekül szórakoztunk a szombathelyi tánccsoportok tényleg erősre sikerült produkcióin. A klasszikus társastáncoktól a salsán át a néptáncig mindenféle stílus felbukkant a színpadon, azt is meg lehetett nézni, mi fán terem a hip-hop, vagy a rock & roll. Így egyre biztos jó volt a rendezvény: népszerűsítette a táncot.

Táncos párválasztó a Történelmi Témaparkban
A néptánc is helyet kapott
Bonyhádi Zoltán

A "párválasztó" ráadásul a szombathelyi városi gyereknapi programok zárása volt a Történelmi Témaparkban. Annak viszont tökéletes. Rengeteg gyerek a nézők és a fellépők között, hangos zene, kellemes tavaszi idő, s kaptunk egy kis előre meghirdetett flash mobot is, táncot a közönséggel (állítólag tíz városban egyszerre ugyanazt a koreográfiát táncolták).

Táncos párválasztó a Történelmi Témaparkban
Villámcsődület közben
Bonyhádi Zoltán

De hogy a tényleges párválasztósdiról is essen pár szó, hiányoltuk a párválasztás mellett az együttélési szimulátort, komoly élettapasztalatokat szerezhettek volna a fiatalok. Nem kellett volna sok dolog hozzá, egy sötét szoba, egy ágy, pár üveg sör, és egy ajtóban fekvő vak komondor.

Javasoljuk, hogy vetessék fel a nagy nemzeti gránitkönyvbe, hogy ha valaki részt vesz tíz gyereknapon, vagy esetleg valódi nemzeti párválasztón, és nem sikerül ezalatt becsajoznia/bepasiznia, akkor az állam biztosítson számára megfelelő nemzeti paraméterekkel egy dolgozó (lehetőleg dohányzó) nőt/férfit, aki nem beszél idegen nyelveket. Így meg lesz oldva a nemzeti népességnövekedés és a kivándorlástól sem kell tartani.

Táncos párválasztó a Történelmi Témaparkban
Volt, aki pár nélkül is élvezte
Bonyhádi Zoltán

Sikeres volt azért a párválasztó, a megjelent családok közül sok apuka és anyuka sétált ki a kapun kézenfogva. S bár újdonsült párokat mi nem láttunk, ezt inkább tudjuk be annak, hogy a közben leszakadó eső miatt nem is nagyon néztük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet