Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nemzetközi imamaratont indít Ferenc pápa

A katolikusok a pandémia végéért, valamint a társadalmi és gazdasági élet újraindulásáért imádkoznak világszerte május végéig.

Ferenc pápa szombaton indítja el a nemzetközi imamaratont, melynek keretében az imádságokat minden nap a világ más és más pontjáról közvetítik. Az első napon a koronavírus-járványtól megsebzett emberiségért fohászkodik az egyházfő a Szent Péter-bazilika egyik kevéssé ismert, oldalsó kápolnájában található Szűz Mária-ikonnál.

Szombaton a Vatikánnal egy időben az angliai Walsingham is csatlakozik az imához. A nyolcszáz lakosú település évszázadokon át Mária-kegyhelyéről volt ismert. Vasárnap az ima Nigériában, hétfőn a lengyelországi Chestochowában, kedden Názáretben folytatódik, majd érinti Boszniát, Algériát, a Fülöp-szigeteket, Argentínát, Dél-Koreát, Indiát, Ausztráliát és több más helyszínt.

Minden nap másért imádkoznak, így az elhunytakért, az utolsó búcsútól megfosztott családtagokért, az egészségügyi dolgozókért, a szegényekért, a járvány miatt nehézségbe jutottakért, a pandémia végéért, a társadalmi és gazdasági élet újraindulásáért. Május 31-én Ferenc pápa várhatóan a vatikáni kertekben zárja majd az imát. A globális akcióhoz a világ harminc Mária-kegyhelye csatlakozik, az imákat a vatikáni internetes oldalak minden este hat órakor közvetítik.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra