Népcsoportok Háza lesz Felsőőrön

Mérföldkő a Burgenlandban élő népcsoportok történetében.

Hans Peter Doskozil, Burgenland tartományfőnöke, valamint Georg Rosner, Felsőőr polgármestere január 21-én írták alá azt a közös szándéknyilatkozatot, mely az első lépés a Népcsoportok Háza létrejöttéhez. A tartomány a népcsoportok képviselőivel közösen az egykori városi kollégium épületében hozza létre az intézményt.

„Ezzel szeretnénk méltatni a népcsoportok hozzájárulását tartományunk történelméhez, identitásához és kultúrájához. Megvalósítunk egy évszázad-projektet Burgenland 100-ik jubileuma alkalmából – hisz a jubileumi év az összetartás jegyében áll“ - idézi az ORF magyar oldala Doskozilt.

A Népcsoportok Háza a Burgenlandi Magyar Kultúregyesületnek, a Burgenlandi Horvát Kultúregyesületnek, a Roma Service-nek, a hkdc-Horvát Kulturális- és Dokumentációs Központnak valamint a Roma és Magyar Népfőiskolának ad majd otthont. A közös hely megkönnyíti majd az új projektek létrehozását. Az egykori városi kollégium átépítése meghaladja a 17 millió eurót, a népcsoportház projektrészlege pedig 5 millió euró, írja a magyarok.orf.at .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Közélet