Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Igazából nincs gazdája a közvilágításnak Szombathelyen

Az E-On, a Közterület Felügyelet, a Parkfenntartó, a SZOVA Zrt., a Rendőrkapitányság, a Városüzemeltetési Osztály munkatársaitól, valamint a lakosságtól érkezett bejelentések alapján intézkedik az önkormányzat. De amúgy senki sem ellenőrzi, hogy mikor jók és mikor rosszak a lámpák.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szeptemberben egyszer már jelezte egy olvasónk , hogy rengeteg lámpa nem működik a Csónakázótó körüli sétányon. Akkor jelentettük mi is a problémát az önkormányzatnak és viszonylag hamar kaptunk választ is, hogy javították a hibákat. Két hete viszont jött egy újabb olvasói levél ugyanezzel a problémával kapcsolatban.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Olvasónk 11 rossz lámpát számolt össze, ezt pedig rendkívül balesetveszélyesnek vélte. Meglátását rövidesen két kisebb futóbaleset is alátámasztotta: először egy kutyával karambolózott valaki, aztán pedig egy kisgyerekben esett el egy futó. Így hát ismét klaviatúrát ragadtunk és írtunk egy levelet az önkormányzatnak, ám ezúttal két hetet kellett várnunk a válaszra.

Károlyi Ákos jegyzőtől megtudtuk, hogy a Városüzemeltetési Osztály a mi levelünkkel egyidőben lakossági bejelentést is kapott. Október 29-én körbe is járták hát a tavat és 12 olyan oszlopot találtak, amin rosszak voltak a lámpafejek.

Ezek elszórtan találhatók, 3 db a Kenderesi úton, 2 db a két tó közötti részen, 4 db az Árpád u. felőli oldalon és 3 db a kültéri fitness pálya felőli oldalon.

Az ellenőrzés után fel is kértek egy céget, hogy megjavítsák a hibás lámpákat. Így október 31-én kiderült, hogy a Csónakázótó körüli közvilágítás egy fázisa azért nem működött, mert az E-On által kihelyezett szekrényben le volt nyomva a biztosíték. Miután ezt a problémát orvosolták, az egész tó körül megtörtént a földkábelek terheléses mérése is.

A vizsgálat a két tó közötti szakaszon, a vízátfolyás környékén két kandeláber közben talált egy érben (barna) rosszabb értékeket, amelyet átterheléssel korrigált. A javítás elvégzése után, 2018. október 31-én a közvilágítás rendben üzemelt

– állt a levélben.

A Csónakázótó este.
sadness

A problémabejelentés kapcsán pedig kaptunk az alkalmon és megkérdeztük, hogy milyen gyakran ellenőrzik a lámpák állapotát. A válaszból kiderül, hogy igazából nem is ellenőrzi senki. Ha valaki tesz bejelentést, gondoskodnak a problémák megoldásáról, de igazából nincs gazdája a közvilágításnak Szombathelyen.

Így szólt a pontos válasz:

A közvilágítási berendezések állapotának ellenőrzésére kizárólagos megbízással nem rendelkezik gazdálkodó szervezet. Ezen berendezésekkel kapcsolatban az E-on, a Közterület Felügyelet, a Parkfenntartó, a SZOVA Zrt., a Rendőrkapitányság, a Városüzemeltetési Osztály munkatársaitól, valamint a lakosságtól érkezett bejelentések alapján intézkedik önkormányzatunk a szükséges beavatkozásokról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Nem kell a hasraeséstől tartani, ha eztán sötétedés után sétálunk, futunk a Csónakázó-tónál

Olvasóink jelentették, gond van Szombathely egyik kedvenc helyével...

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés