Nincs rossz zene, csak kevés pia? A pénteki Szentivánéj zenei felhozatala próbára tette a füleinket

És persze a környéken lakók idegrendszerét is. A zenei színvonal péntekre csukafejest ugrott a mélybe Szombathelyen.

Azzal talán sokan egyetértenek, hogy az idei Szentivánéji programsorozat fellépői nem a legnívósabb táborból kerültek ki, persze akad azért kivétel. Zenei téren sokszor inkább a búcsús hangulat köszönt vissza az utcákról és persze a szigetről is. Talán nem véletlenül telepítették ide a borligetet. Nincs rossz zene, csak kevés pia? - Kérdezhetnénk. Egyébként a borliget az egész rendezvény leghangulatosabb része, igazán ízlésesen megkreált bódék, jó bor, piros, fehér, zöld székek, és egy pofás tematikus kisszínpad.

Szentivánéj péntek
Mészáros D. Zsolt

A lekerített részen a Fiesta még szódával elmegy. Lányok Tekerik magukat a ritmusokra, vannak, akik ölelkezve perdülnek táncra a kerítésen belül és kívül is.

Szentivánéj péntek
A megosztó kerítés és a megosztó zene
Mészáros D. Zsolt
Szentivánéj péntek
Itt még a Fiesta szól
Mészáros D. Zsolt

Aztán Jön Zámbó Krisztián, gyerekekkel táncol a „nagyszínpadon” és torkaszakadtából üvölti Zámbó Jimmy legszebb dalait. Vagyis egy kicsit Mchawer stílusban, némelyikbe rap-szöveget is belecsempészve. Halkan megjegyzi valaki a tömegből: „Jimmy forog a sírjában”.

Zámbó Krisztián
Gyerekekkel eladható a produkció?
Mészáros D. Zsolt
Szentivánéj péntek
Joggal merül fel a kérdés, hogy a tömeg a produkció érdeme, vagy Zámbó Jimmy mindenki által ismert dalaié
Mészáros D. Zsolt

De talán az érződik, hogy az emberek ki vannak éhezve a rendezvényekre, végre felszabadultan élhetnek a hosszú bezártság után. Így, ha máskor nem is, most bármi kerül a színpadra, az emberek hálásak, és igyekeznek kihozni belőle a legtöbbet.

Szentivánéj péntek
I Love Krisztián
Mészáros D. Zsolt
A Jókai utcában is jó ötven méterenként belefutunk egy-egy jól megpakolt hangfal-kupacba, amiből üvölt a zene, vagy épp egy DJ próbál felülkerekedni a hangzavaron. Az utca közepe táján elveszti az ember a fonalat, hogy most épp honnan, milyen zenét hall, mert a hanganyag egy nagy masszává alakul át. Hogy a környéken élők hogy viselik ezt?
Szentivánéj péntek
A hangalagút
Mészáros D. Zsolt
Néhány csípősebb komment tegnapi cikkünk alatt:

„Még soha egyik éven nem dübörgött így a Derkovits (és gondolom Olad is) a szentivánéj miatt... Éjjel fél 1 van, koncert már nincs, mégis hallgatni kell a hangzavart, mert ez már nem zene, ami ide a lakótelepre lecsapódik!! Megy folyamatosan a " gyerünk Szombathely, kezeket a magasbaaa", aztán a sikogatás a csúcsszuper körhintákról. Örülnének, hogy éjfélig lehetett volna idén, ha már tavaly egyáltalán nem, de úgy látszik semmi sem elég. Itt se ártana zajszintet mérni, nem csak a helyszínen, már ha történt ilyen.”

„Nekem nem kellett igazolvány ahhoz hogy remegjen a lakás.”

„Az a Tim-Tom v kiafaxom befoghatná!Csak üvölt,mint a fábaszorult!”

Persze azért voltak, akik a dolgok jó oldalát próbálták megragadni:

„az évben lehet 361 napot aludni meg pihenni ebben a sivár városban. (mert valamiért az itt lakók semmi mást csinálnak csak alszanak.) ne fájjon már ennyire, hogy pár napig olyan, mintha élnének is emberek ebben a disztópiában, nem csak tengődnek.”

De ma már jön a Kellene kiskert, a Gargantua és a Mokka tribute is, no meg a tűzijáték. Vasárnap pedig zárul a rendezvénysorozat kinek örömére, kinek bánatára.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra