Növeli az orosz hadsereg létszámát Putyin

Putyin kiadott egy azonnali hatályú rendeletet, amelyben mintegy 170 ezer fővel növeli a katonák számát.

A mostani döntéssel 2,2 milliósra hízott a hadsereg létszáma, ebből 1,32 millió a katona. Hogy honnan lesz a 170 ezer újonc, arról az orosz védelmi minisztérium szerint úgy nyilatkozott, hogy önkéntesek toborzásával bővítik a hadsereget - írja a klubradio.hu.

Ez párhuzamban van Szergej Sojgu védelmi miniszter tavalyi bejelentésével, mely szerint a cél, hogy másfél millió katona alkossa az orosz sereget.

Ha ma egy önkéntes csatlakozik az orosz hadsereghez, akkor tilos felmondania a szerződését. Hosszú ideje zajlik egyébként toborzás, az egyik gyakran használt módszer, hogy köztörvényes elítélteknek adnak amnesztiát, ha bevonulnak.

A döntés mögötti indokaiként a minisztérium a „különleges katonai műveletet” és a NATO-bővítést nevezte meg, utóbbit ugyanis kifejezetten fenyegetőnek tartják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek