November 3-ától újra el lehet jutni átszállás nélkül Szombathelyről Budapestre

Veszprém felé egy hónapig nem dolgoznak a vonalon, és Győr felé is egyszerűbb lesz a közlekedés.

A MÁV és a GYSEV honlapján található menetrendi adatok szerint lapunk arra a következtetésre jutott, hogy:

Veszprém felé november 3-ától december 3-ig már vonatpótló autóbuszok nélkül is elérhető lesz Szombathelyről Budapest.

November 3. és december 3. között a GYSEV nem végez munkákat a csornai szakaszon sem, így nemsokára Győr felé egy (Tatabányán a vonatpótló autóbuszra történő) átszállással el lehet jutni Szombathelyről a fővárosba. November 6. és 10. között ismét elkezdenek dolgozni a csornai vonalon, de ezek csak néhány személyvonatot érintenek, és nem befolyásolják a Szombathely és Budapest közötti vasúti közlekedést.

November 3-tól egyszerűbb lesz vonattal eljutni Szombathelyről Budapestre. De a győri vonalat még bütykölik egy darabig.
Mészáros D. Zsolt

Ezt az információt lapunknak megerősítette Rázó László a GYSEV sajtószóvivője is, hozzátéve, hogy

"december 4-e és 9-e között - a munkálatok záró fázisában - ismét vágányzár lesz érvényben, ennek részleteiről később ad tájékoztatást a vasúttársaság".

Vonatpótló autóbuszok a szombathelyi állomás előtt - Ha minden igaz, már nem sokáig látjuk őket
Józing Antal
Közben a győri fővonal szeptember 18-án elkezdett felújítása október 27-én új szakaszához érkezett, ezért november 17-ig szünetel a vonatközlekedés Tatabánya, illetve Szárliget és Biatorbágy, éjszakánként pedig Tatabánya és Budaörs között. A korábban még teljes útvonalon közlekedő nemzetközi járatok, valamint az érintett reggeli és esti személyvonatok sem közlekedhetnek a teljes lezárás idején. Helyettük kizárólag pótlóbuszok fogják szállítani az utasokat.

A MÁV közleménye alapján akár azt is gondolhatnánk, hogy a munkák november 17-én befejeződnek a Budapest-Hegyeshalom vonalon. Ugyanakkor a cég menetrendi- és jegyvásárlási honlapja szerint később is vonatpótló autóbuszok járnak majd Tatabánya és Kelenföld között. Találtunk egy olyan hirdetményt, amely erre magyarázatot ad: november 18-án újabb munkák kezdődnek a győri vonalon, amelyek decemberig tartanak (de hogy meddig, arra nincs konkrét nap megjelölve).

„A 3. ütem menetrendi módosításairól később adunk tájékoztatást”

– írja kissé rejtélyesen a MÁV.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos