Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fél, hogy nem tudja hova rakni nyáron a gyereket? Ne aggódjon! Igény esetén három iskolában is lesz napközis tábor Szombathelyen

200 szombathelyi kisiskolás gyerek felügyeletét tudják biztosítani.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Általános problémává vált, hogy a koronavírus okozta járványhelyzet miatt sok szülőnek alig maradt vagy már el is fogyott minden szabadsága. Emiatt pedig nagy fejtörést okozhat sokaknál a gyerekek elhelyezése a nyár beköszöntével. A veszélyhelyzet viszont már halványodni látszik, így egyre több enyhítést engedélyez a kormány. Ezek közé tartozik az is például, hogy már lehet nyári táborokat szervezni, persze a megfelelő óvintézkedések feltételével.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

A veszélyhelyzet viszont még mindig áll, ezért a szombathelyi önkormányzat biztosra ment és kikérte a Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatal Hatósági Főosztálya Népegészségügyi Osztályának véleményét és tanácsát, hogy idén nyáron, vagyis júniustól augusztusig megszervezhetik-e az önkormányzati nyári napközis tábort Szombathelyen. Ha pedig igen, milyen feltételeket kell biztosítaniuk és figyelembe venniük a gyermekek és a felügyeletet ellátók biztonsága érdekében.

Nagy Zoli

A nyári napközis tábor előterjesztésében az áll, hogy a tábor a tanév végétől, vagyis június 16-tól (kedd) egészen augusztus 19-ig (szerda) tartana, tehát pontosan 10 héten át. A várható létszám és a biztonsági előírások miatt pedig két helyszínre tett javaslatot a városvezetés. Az egyik a Neumann János Általános Iskola, a másik pedig a Dési Huber István Általános Iskola. Ha pedig annyira sokan jelentkeznek, hogy egy harmadik helyszínre is szükség lenne, akkor a Derkovits Gyula Általános Iskolában is biztosítanak felügyeletet. Egyébként mindhárom intézményt a Szombathelyi Tankerületi Központ működteti.

Mint azt az előterjesztésben írja a városvezetés, a szülők veszélyhelyzetben kivett szabadságára való tekintettel a korábbi évektől eltérően idén magasabb létszámra készülnek. Körülbelül 200 szombathelyi kisiskolást, azaz 6. évfolyamosnál kisebb gyermekek felügyeletét tudják biztosítani – védőnői ellátással és igény esetén napi háromszori étkezéssel.

Abcúg/Magócsi Márton

A 2020-as költségvetésben 5 millió forntot biztosított a közgyűlés az önkormányzati napközis tábor megszervezésére és lebonyolítására, ez viszont mégsem bizonyul elégnek 200 gyermek fogadásához és ellátásához. De aggódalomra semmi ok, a különbözetet a pénzügyek lebonyolításával megbízott Szombathelyi Köznevelési GAMESZ biztosítja, ugyanis 2020-as költségvetésükben a „vásárolt élelmezés” tételsoron rendelkezésre álló összegből elszámolják.

A nyári napközis táborról szóló előterjesztést normál jogrendben a szombathelyi közgyűlés tárgyalta volna meg és döntött volna arról, hogy elfogadja-e vagy elutasítja. Viszont a koronavírus miatti rendkívüli jogrendben a polgármester egyedül dönthet ezekről az ügyekről, Nemény András pedig nemrég el is fogadta a határozatot, így sok szülő megkönnyebbülhet, június 16-án indul a szombathelyi nyári napközis tábor.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hasznos

Hirdetés