Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyércek fertőztek meg két embert koronavírussal Hollandiában

Ez az első ismert eset, hogy nyércek fertőztek embert.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Holland kormányzati források tájékoztatása szerint nyércek fertőztek meg két embert a koronavírussal - írja a Reuters . Ez az első ismert eset, hogy nyércek fertőztek embert.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

A hatóságok április végén helyeztek Dél-Hollandiában karantén alá két nyérctenyészetet, ahol az állatokon kimutatták a koronavírus-fertőzést - közölte április 26-án a holland mezőgazdasági minisztérium. A szőrméjükért tenyésztett nyérceken amiatt végeztek teszteket, mert légzésnehézséggel küzdöttek.

Az első gyanús eset felbukkanása után az ország 155 nyérctelepét ellenőrizték, és végül négyben találták meg a vírust. A négy vizsgált telepből három esetben egy ember vitte be a vírust az állatok közé, a negyedik telepen pedig még várják a vizsgálatok eredményét. A holland közegészségügyi intézet vezetője, Jaap van Dissel szerint ugyan megfertőzött macskákról és egyéb állatokról lehetett már hallani, de az, hogy nyérc fertőzzön meg embert, új helyzetet teremt.

Hollandiában már 2013-ban betiltották a nyérctelepeket, de 10 éves határidővel, azaz a még működő telepeknek 2023-ig kell bezárniuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés