Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kapott egy SMS-t, hogy átveheti a nyereményt, pár nap múlva már 35 ezerrel lett rövidebb

Nyereményt ígérnek SMS-ben, de adataink megadásával csak egy jókora pénzlevonást kapunk a bankszámlánkról.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Olvasónk SMS-t kapott, ami úgy nézett ki, mintha saját mobilszolgáltatója küldte volna. Azt írták, hogy benevezték egy nyereményjátékba, amit megnyert, átveheti a nyereményt.

Személyes adatai közül csupán a lakcímére voltak kíváncsiak, ezért nem is volt gyanús az üzenet, illetve egy csekély 300 forintos utalást kértek tőle, a nyeremény szállítási költségének fedezésére.

Olvasónk el is utalta a 300 forintot, majd kapott egy e-mail, miszerint regisztrációja sikeresen megtörtént. Ekkor kezdett el gyanakodni, mivel nem is regisztrált sehová, ráadásul azon az oldalon, ahová az e-mailt tovább irányította, már a teljes neve, e-mail címe és bankszámlaszáma is fel volt tüntetve.

nyugat.hu

Nem sokkal később már jött is az értesítés a banktól, hogy szokatlan pénzmozgást érzékeltek a számláján. Volt egy 30 eurós levonás regisztrációs költség címmel és egy 60 eurós havidíj címmel.

A bank fel is tudta venni a kapcsolatot a weboldal üzemeltetőjével e-mailben, de csak annyit írtak, hogy mivel a regisztráció megtörtént, a pénzlevonás is teljesen szabályos volt. Arra a kérdésre már nem adtak választ, hogy hogyan történhet meg egy regisztráció a felhasználó tudtán kívül, illetve, hogy hogyan lehet megszakítani a pénzlevonást, ami innentől havi 60 eurót jelentene.

Olvasónk letiltotta bankkártyáját és feljelentést tett a rendőrségen. A bónusz csavar a történetben, hogy a rendőrség el szerette volna kérni az SMS-t, ami a nyereményről tájékoztatta, ám az eltűnt a telefon memóriájából. Az, hogy hogyan tűnhetett el, egyelőre rejtély, de az e-mail, amiben a sikeres regisztrációról tájékoztatják, még megvan. Próbáltunk utána árni, ki vagy mi az a CC Sam Shop, de nincs érvényes találat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hasznos

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra