Sajnos ennyi volt! Március végén végleg elhallgat a Nyugat Rádió

11 év után, március 31-én éjfélkor elhallgat az ország egyik legnépszerűbb helyi rádióadója.

Tegnap írtunk részletesen arról, hogy végleg ki akarják csinálni a Nyugat Rádiót Ki akarják csinálni a Nyugat Rádiót? 2016. March 07. 07:07 . Horváth Zoltán ügyvezető igazgató akkor még annyit mondott, hogy a jelenlegi politikai helyzetben a munkatársakat sem tudja azzal biztatni, hogy a 88,4-es frekvencia lejárta után más médiumnál találnának munkát és szerinte nem biztos, hogy az egyszerre több irányból indított támadás az események véletlen egybeesése lenne.

Beszélgetés Dér Henivel
Bonyhádi Zoltán

Sajtóközleményben búcsúzik a Nyugat Rádió a hallgatóktól

11 év után, március 31-én éjfélkor elhallgat a Szombathelyen és vonzáskörzetében hallgató Nyugat Rádió. Az ország egyik legnépszerűbb helyi adójának munkáját gyakorlatilag ellehetetlenítették.

A Fidesz által kezdeményezett új Médiatörvény ugyanis megszüntette a közműsor-szolgáltató kategóriát, amelyben a rádió működött. Hiába pereskedtünk több évig - mert a törtvény leszögezte, hogy a már működő médiumok nem szenvedhetnek hátrányt a módosítás miatt - mégis olyan új szakmai és anyagi követelményeket támasztottak velünk szemben, aminek a rádió már nem tud megfelelni. Elvette a Médiatanács a rádió köműsor-szolgáltató státuszát, helyette kereskedelmi frekvenciás szerződést kellene kötnünk, amelyre nem vagyunk hajlandóak, ugyanis mi nem kereskedelmi rádiót szeretnénk működtetni, 11 éve nem erre vállalkoztunk.

Ehhez járult még hozzá, hogy három éve rádiónk szinte minden pályázatát a Magyar Média Mecenatúra és Médiatanács forráshiányra hivatkozva elutasítja. Stúdiónk bérleti díját pedig az elmúlt hónapban több mint ötszörösére emelte az új tulajdonos, amit kigazdálkodni nem tudunk, mint ahogy az új helyre költözés 5-8 milliós költségét sem.

Sajnáljuk, hogy többet nem láthatjuk el információkkal, érdekes beszélgetős műsorokkal és jó zenével a szombathelyieket. Fájó szívvel válunk meg hallgatóinktól, s egyúttal köszönjük, hogy 11 éven át velünk tartottak!

Horváth Zoltán
Nyugat Rádió Kft., ügyvezető igazgató
2016 március 8.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Ki akarják csinálni a Nyugat Rádiót?

A Médiatanács teljesíthetetlen követeléseket támaszt, 11 év után újabb szombathelyi rádió van veszélyben.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet