Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szimfonikus köntöst húzott az Ocho Macho, és passzolt rá

Sok fotóval jöttünk haza az Ocho Macho Szívfonik koncertjéről.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Régi vágya teljesült az Ocho Macho zenekarnak hétfőn és kedden, szimfonikus koncertet adhattak a Weöres Sándor Színházban, mindkét este majdnem teltház előtt. Arról, hogy honnan indult ki ez az egész, milyen volt játszani a Kodály Központban, hogy jött a nyolc macsó mellé majd' nyolcvan ember a színpadra, már korábban készített nagyinterjúnkban mindent elolvashatnak, ide kattintva Szimfonikus Ocho Macho - komolyzene reggae alapon 2014. June 02. 11:30 .

Szívfonik - Ocho Macho koncert
Garai Antal Atom
Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

A hétfői és keddi SzívFonik koncerteken az Ocho Macho zenekar "mögött", de velük szorosan együtt lépett színpadra a Szívhúrosok, a 34-35 gyerekből álló klasszikus zenét játszó szigetvári zenekar. Gersy Károly (Döde) karmesterként lépett a dobogóra, de meg kell jegyeznünk, hogy ő hangszerelte a majd húsz ismert slágert klasszikus köntösbe. A harmincfős Tinódi Vegyeskar - Vucskics Anett karnaggyal - egy rezes szekció, és a Dübörgő Wattacukrock ifjúsági rockzenekar is a színpadon volt.

Szívfonik - Ocho Macho koncert
Gersy Károly Döde
Garai Antal Atom

A koncertek különlegessége igazán mégsem abban rejlett, hogy milyen "hátteret" kapott az Ocho Macho, hanem attól, hogy a színpadon a legfiatalabb nyolc, míg a legidősebb hetven éves volt. Persze a gyerekek voltak többségben, ez mindkét félnek egy nagyon nagy dolog volt, kicsit különbözött is a jól bevált szimfonikus alapokra helyezett könnyűzenei előadásoktól.

Szívfonik - Ocho Macho koncert
A legfiatalabb zenész
Garai Antal Atom

Ahogy azt már Kirchknopf Gergő korábban elmondta, ez nem csak egyfajta akusztikus hangzású koncert lesz, gitártorzító és erőteljes hangzás egyaránt várható.

Ezt meg is kaptuk mindkét este, s bár előfordult, hogy néha erősen kellett fülelni, mert a trombita vagy a gitárszóló uralkodott a színpadról, ennek ellenére kifejezetten élveztük a kórus hangját vagy a vonósok játszotta főtémákat.

Szívfonik - Ocho Macho koncert
Garai Antal Atom

A reggae és a ska nem először találkozik a klasszikus zenei vonallal a világon, de inkább korábbi cikkünkből idézzük Gergőt: - Ezeknek a gyerekeknek meg van nyitva az agyuk egyfajta zeneiséggel, élőben játszanak, ahol nincs retus, pontosnak kell lenniük. Persze nekünk is. Az hogy legújabb lemezünk dalait is már tanulják azért van, mert nem érünk rá várni, együtt áll össze a műsor egy olyan képpé, ami kifejezi azt is, hogy honnan indultunk, hogyan haladtunk és hova érkeztünk a tíz évünk alatt.

Szívfonik - Ocho Macho koncert
Még több fotóért kattintson a képre!
Garai Antal Atom
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés