Eddig: 1 654 863 / 3 000 000 Ft, 77 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Oknyomozó újságírói programban vesz részt lapunk

Részünkről megtiszteltetés. A gyümölcsöket majd olvasóink is megkóstolhatják.

A korrupció ellen és a sajtószabadságért küzdő Transparency International Magyarország Alapítvány múlt hét végén útjára indította 7. oknyomozó újságírói mentorprogramját, amiben nagy megtiszteltetésként a Nyugat.hu két újságírója is részt vehet. A felhívás lényege, hogy tapasztalt újságírók felkarolnak fiatal, a szakma iránt érdeklődő vagy pályakezdő mentoráltakat, hogy aztán négy hónapon keresztül együtt dolgozzanak egy komoly, tényfeltáró anyagon.

A társadalmi szemléletformálás és a fiatalok elkötelezése a korrupció elleni küzdelem mellett évek óta kiemelt célja a szervezetnek. Jelen felhívással a legfőbb törekvésünk az, hogy sikeres szakmai együttműködést építsünk a mentorok és az újságírás iránt érdeklődő, de tapasztalattal még nem rendelkező mentoráltak között

– olvasható a szervezet pályázati felhívásában.
Ligeti Miklós, a Transparency International jogi vezetője és a holland nagykövet, René van Hell
Adrián Zoltán/Transparency International Magyarország

A mentorprogramokat számos nagykövetség is támogatja (ez esetben a finn, a svéd, a német, a holland és a francia nagykövetségek). A nyitóeseményt ezúttal a budapesti Holland Nagykövetség Rezidenciáján rendezték meg, ahol többek között Ligeti Miklós és a képviseletek munkatársai szólaltak fel, kiemelve a sajtószabadság fontosságát.

Katarina Szécsi Åsbrinkkel, Svédország Nagykövetségének I. osztályú titkárával, nagykövet-helyettesével is beszélgettünk.
Adrián Zoltán/Transparency International Magyarország

Az esemény vacsorával, bemutatkozással és kötetlen beszélgetésekkel folytatódott.

7. oknyomozó újságírói mentorprogram
A vacsoraasztal. | Még több képért kattints!
Adrián Zoltán/Transparency International Magyarország

Másnap egy oknyomozó újságíró mesterkurzus volt a program, amit a Budapesti Francia Intézetben tartott Thierry Lévêque, független francia újságíró. Több mint 20 évet dolgozott a Reutersnél, számos könyv szerzője, jelenleg pedig több francia újságíró iskolában is oktat.

A projektindító eseményen kívül lesz még egy projektzáró workshop is, illetve a kettő között szakmai kerekasztal beszélgetésen is részt vehetünk majd, amelyre a korábbi mentorok és mentoráltak is meghívást kapnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet