3 214 611 Ft, 145 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

Októbertől kötelező külön gyűjteni a hulladékká vált gumiabroncsokat

A kijelölt telephelyeken vagy a forgalmazónak kell leadni azokat.

Október elsejétől kötelező külön gyűjteni a hulladékká vált gumiabroncsokat, amelyeket a hulladékgazdálkodásért felelős MOHU MOL Zrt. és alvállalkozói, valamint a gumiabroncs-forgalmazók térítésmentesen átvesznek – tudatta az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombati közleménye.

Júliusban az egész országban elindult az új hulladékgazdálkodási rendszer. Ezzel együtt az uniós elvárásoknak megfelelően bevezették a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszert is, amelyben a környezetszennyező termékek gyártóinak „a szennyező fizet” elve alapján díjat kell fizetniük a termékeik hulladékkezeléséért.

A kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer hatálya alá tartozó egyes termékkategóriákra – így a gumiabroncsra is – speciális szabályok vonatkoznak, a hulladékká vált gumiabroncsot októbertől külön kell gyűjteni, és kijelölt telephelyeken vagy a forgalmazónak kell leadni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód