Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

"Kétszáz féle sört ígértek, jó ha nyolc féle volt"

Záporoznak az indulatos vélemények a hétvégi szombathelyi Oktoberfesttel kapcsolatban. A látogatók úgy érzik, be lettek csapva.

Bajor hangulatot, kétszáz féle sört és ételkülönlegességeket ígértek a szervezők a hétvégi szombathelyi Oktoberfestre. A rendezvényt egy pesti cég szervezte, talán ezért is történhetett, hogy a belépőket és az árakat sem a vidéki pénztárcához szabták - panaszolják többen is.

Októberfest szombat, vasárnap
Októberfest szombat, vasárnap
Nagy Zoli

A belépőt 2490 forint volt egy napra. Elővételben egy ajándék korsót is ígértek a vásárlóknak. Itt egyébként azt hangsúlyozták a rendezők, hogy mindössze 3000 darab korsójuk van, ezt pedig csakis a leggyorsabb, jegyet elővételben váltók kaphatják meg. Ehhez képest még vasárnap is kaptak söröskorsót azok, akik belépőt vettek a helyszínen. Így tehát előfordulhat, hogy 3000-en sem voltak a három napon összesen.

Októberfest szombat, vasárnap
Októberfest szombat, vasárnap
Nagy Zoli

A hétvége után a legtöbb Facebookon megjelent, a sörfesztiválról szóló bejegyzésben arra panaszkodnak a látogatók, hogy nagyon túl volt árazva minden. A fellelhető legolcsóbb sör 500 forintba került, dobozban. Egyik olvasónk azt mondta, 4 sört kért a pultnál, amiért 3200 forintot fizetett.

Októberfest szombat, vasárnap
Októberfest szombat, vasárnap
Nagy Zoli

200 féle sört ígértek

A legtöbbeknek azonban attól nyílt ki a bicska a zsebében, hogy a rendezvényt úgy hirdették, hogy több, mint 200 féle sört lehet kóstolni. Olvasóink pedig azt állítják, hogy nyolcnál többel nem találkoztak.

Októberfest szombat, vasárnap
Októberfest szombat, vasárnap
Nagy Zoli

Bajor kolbászt szerettünk volna enni, vagy csülköt. De semmi ilyent nem találtunk. Csak hurkát, lángost és gyrost

- írta olvasónk.

Leginkább pedig a bajor hangulatot hiányoltuk, amit már jó előre beharangoztak, többek között a trachtenbe öltözött lányokat is hiába kerestük.

Októberfest szombat, vasárnap
Októberfest szombat, vasárnap
Nagy Zoli

Megszólalnak a szervezők

A szervezőket keresve két urat találtunk. Necc István szervezte a helyszínt és a vendéglátást, Bíró Gábor pedig a fellépőkért felelt.

Már a helyszínen találkoztunk olyan véleményekkel, amik bírálták a munkánkat

- kezdte Bíró Gábor szervező.

Bár a szervező cég budapesti én szombathelyi gyökerekkel rendelkezem és az volt a célunk, hogy Szombathelynek adjunk valamit. Megszívleltük a kifogásokat, vasárnap ezért is döntöttünk úgy, hogy a diákokat és a nyugdíjasokat 990 forintért engedjük be a Wellhello koncertre. Erre napra egyébként már nagy dilemmával küzdöttünk, a szerény látogatás miatt ugyanis el kellett gondolkodnunk, hogy lemondjuk e Fluorékat vagy sem. Mi amellett döntöttünk, hogy megtartjuk a koncertet és inkább egy olcsóbb jeggyel még több embernek próbálunk meg szórakozási lehetőséget nyújtani.

Októberfest szombat, vasárnap
Októberfest szombat, vasárnap
Nagy Zoli

Az előzetes PR-ban azt írták, hogy 3000, limitált darabszámú korsójuk van, amit csak az elővételesek kaphatnak meg. Ehhez képest vasárnap este még mindig kaptak söröskorsót a látogatók. Ez azt jelenti, hogy Szombathelyen egy három napos rendezvényen nem volt összesen 3000 ember?

Igen, sajnos azt. Bár ez sem tántorít el attól, hogy jövőre is megrendezzük az Oktoberfestet. A hibákból tanultunk, a kritikákat megszívleljük.

Hétfőn telefonon értük el Necc Istvánt, akitől többek között azt kérdeztük, hogy hogyan csappant meg a 200 féle sör kínálat mindössze alig 6-8-ra. A szervező azt kérte, kérdéseinket írásban, emailben tegyük fel. Ezt meg is tettük és bár telefonon Necc azt ígérte, hogy hétfő estig választ kapunk, ez eddig nem történt meg.

Természetesen, amint megjön a levél, cikkünket azonnal frissítjük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra