Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Októberre készül el az M86-os Hegyfalu és Csorna közti szakasza

Elmentünk, és megnéztük, hogyan nézik a politikusok az építkezést. Nézze meg Ön is!

Egy bejárás során volt alkalmunk megnézni, hogy hogyan áll az M86-os gyorsforgalmi út építkezése. Az aszfaltozással már mindenhol végeztek, szép, sima úton mehettünk Répcelakig. Egyszer már jártunk az építkezésen, akkor az úthengerek versenyét néztük Élőben jelentkeztünk az M86-os úthengerversenyről 2016. May 26. 15:41 , mára viszont már olyan volt, mintha egy teljesen más területen bóklásztunk volna.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője egy rövid sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy minden az ütemterv szerint halad, október 16-ára ígérte a gyorsforgalmi befejezését. Ő is megerősítette amit láttunk, már csak a szalagkorlátok építése, a cserjetelepítés, a vadvédelmi hálók felhúzása és az elválasztó sávok felfestése van hátra, az utolsó fázishoz érkeztek.

Bejárás a félkész M86-os úton Répcelak és Hegyfalu között
További helyszíni képeinkért kattintson!
Bonyhádi Zoltán

Határidőre, de mégis csúszással végeznek az építkezéssel

Ha elkészül az útszakasz, 20 perccel gyorsabban lehet majd eljutni Szombathelyről Győrbe, vagy Budapestre. Így a teljes menetidő Győrbe 45 perc lesz, Budapestre pedig két óra. Az útépítés során 31 felüljárót, három csomópontot és két komplex pihenőt is kialakítottak.

Bejárás a félkész M86-os úton Répcelak és Hegyfalu között
Puskás Tivadarék dolgokat néznek
Bonyhádi Zoltán

Mielőtt diadalmasan néztek a messzeségbe, a politikusok is mondtak néhány szót. Puskás Tivadar szerint egy álom válik valóra az út megépülésével. Mentőorvosként még azt is hozzátette, hogy a régi 86-os úton rengeteg baleset történt, de az új gyorsforgalmi megnyitásával, reméli, hogy ezek száma jelentősen csökken majd.

Hende Csaba inkább arról beszélt, hogy a kormányváltás előtt csak ígéret volt az új út, és csak azután vált valóra, hogy ők kerültek hatalomra. El is lőtte a mostanában sokszor emlegetett aranyköpését:

Megígértük és megcsináltuk.

Arról viszont már nem beszélt, hogy az építkezés az eredeti határidőhöz képest Hende Csaba és Puskás Tivadar hiába ígérte, nem lett kész a 86-os 2015 végére 2016. January 01. 13:24 közel nyolc hónapos csúszásban van. A visszaszámlálás egyszer már lejárt, azóta jár mínuszban a számláló a weblapunk alján.

Megvolt a kötelező olimpiai utalás is

Ágh Péter végül az olimpiához hasonlította az építkezést, mondván, hogy olyan az egész, mintha az építkezés a célegyenes felé rohanna, messze maga mögött hagyva a többieket. Habár a metaforája kicsit erőltetett volt, azért abban egyetértünk vele, hogy Vasegerszeg, Vámoscsalád és Répcelak lakói fellélegezhetnek majd, amikor nem a házuk előtt vonul át a hatalmas forgalom.

Bejárás a félkész M86-os úton Répcelak és Hegyfalu között
Közgépes célszalag a 800 méteres távolbanézés elődöntőjében
Bonyhádi Zoltán

A sajtótájékoztatón egyébként kerülték a Közgép Zrt. nevét, végig csak úgy utaltak rá, hogy "a vállalkozó". Nem értjük miért, lehet, hogy attól féltek, hogy ha kimondják, akkor valamelyik bucka mögül előugrik Simicska Lajos.

A magányos gyorsforgalmi már várja a sofőröket

Közben a háttérben vígan búgtak a munkagépek, csattogtak a kalapácsok. Bizarr érzés volt a kétsávos gyorsforgalmin úgy sétálni, hogy közben nem húztak el mellettünk másodpercenként az autók. Fotósunk pedig szorgalmasan kattintgatott, hiszen ilyet tényleg nem mindennap lát az ember.

Bejárás a félkész M86-os úton Répcelak és Hegyfalu között
Megszagoltuk, megtapogattuk. Egészen gyorsforgalmis volt...
Bonyhádi Zoltán

A gyorsforgalmi út tehát hamarosan elkészül, októberben, de legkésőbb novemberben megnyitják a forgalom előtt. A teljes útszakasz átadásával viszont fizetőssé válik a gyorsforgalmi, szóval nemsokára Vas megyében is sorba kell állnunk a matricákért.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra