Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Most már teljesen biztos: nem lesz átmenő forgalom az oladi lakótelep házai között

A Rendezési Terv küszöbön álló módosításakor végleg törlik a tervet.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még ellenzéki képviselőként tartott sajtótájékoztatót Az oladi lakótelep házai között akarnak utat építeni a szombathelyi elkerülőhöz 2018. November 23. 14:22 Horváth Attila tavalyelőtt novemberben az oladi lakótelep házai között. Egy tervezett útról beszélt, ami Rohonci útról, a Sportliget parkolójával szemközti területről indulna, elhaladna az oladi templom és az étterem között. A Kassák Lajos utca előtt menne át a lakótelep házai között, a Kassák utcában lenne egy körforgalom, az út onnan vezetne tovább az elkerülőig.

Forrás: googlemaps.com
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az út terve a lakók között is felháborodást keltett, hiszen amikor a csendes utcában megvették a lakást, szó sem volt arról, hogy ott átmenő, nagyobb forgalmat ígérő utat építenek. Horváth Attila akkor azt mondta, évek óta próbálja a tervet töröltetni, nem sikerült, ezért a lakóktól kért megerősítést.

Másfél hónappal később, 2018 december elején aztán fordulat történt az ügyben Mindenki megnyugodhat, már senki sem akar utat az oladi lakótelep házai közé 2018. December 07. 14:37 , kiderült, hogy a lakók tiltakozására az akkori városvezetés meghátrált, maga Puskás Tivadar polgármester jelentette be, hogy így nem hogy nem építik meg az utat, de a lakók megnyugtatására annak nyomvonalát még a rendezési tervből is ki fogják radírozni.

Itt érkezett volna az út a Kassák Lajos utcába tervezett körforgalomhoz (2018-as felvétel)
Szilágyi József (telefonos fotó)

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket, hogy a közel másfél évvel ezelőtti ígéret ellenére az út terve most is benne van a Rendezési Tervben, pedig azóta voltak kisebb módosítások.

A Rendezési Terv átfogó átdolgozását egyébként most készítik elő, nemrég fórumot is tartottak róla. Megkérdeztük a városházát, miért van még a tervben az út. Horváth Attila ma már alpolgármester, az ő megbízásából érkezett a válasz:

"Jelenleg még a korábbi rendezési terv van érvényben, emiatt figyelhetett fel a Nyugat.hu újságírója erre a részre, hisz ennek módosítása zajlik épp. Az említett úttal kapcsolatban jeleznénk, hogy a rendezési terv módosítása tartalmazza, hogy az út kialakítása nem kerül megvalósításra. Átmenő forgalom azon a szakaszon nem lesz."

Tehát most már tényleg megnyugodhatnak az oladiak, nem lesz átmenő forgalom az oladi lakótelep házai között.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés