Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ön elköltözne kétezer euróért ebbe az olasz faluba?

Szokatlan módszerekkel próbálnak új lakókat szerezni, a lakbér nem éri el a húszezer forintnyi eurót.
Egy aprócska, olaszországi falu polgármestere megunta, hogy folyamatosan csökken a település lélekszáma, ezért újfajta módszerrel próbál meg új lakókat szerezni - írta meg a Guardian . Így most kétezer eurót kap az, aki Bormida faluját választja új otthonának.

A lakbér is alacsony lesz, kisebb lakásokért havi ötven euró, nagyobbakért százhúsz euró - összehasonlításképp eláruljuk, hogy Szombathelyen alsó hangon 75 ezer forintot (kb. 240 euró) elkérnek egy lakásért.

Comune di Bormida

A faluban jelenleg 394 ember él, a létszámcsökkenés a fiatalok elköltözésének köszönhető. Daniel Galliano, a falu polgármestere elismerte, hogy a részleteket még ki kell dolgozni, de ha a helyi közgyűlés elfogadja, akkor 2018-tól már életbe léphet az új rendszer.

A helyi tanácsnok szerint apró közösségük nagyon vendégszerető, a falu fent van a hegyekben, de közel van a tenger is, és a levegő is remek. A polgármester Facebook-oldalán már több érdeklődő is van, de felvetették, hogy hiába az alacsony lakbér, ha nincs munkahely.

Oddone Giuseppe, a falu egyik éttermének vezetője a Guardiennek elmondta, hogy nem nagyon tudnak mit csinálni a faluban, egyszerű életet élnek. Ám emellett vannak erdőik, kecskéik, egy templom, sok finom étel, és garantáltan stresszmentes élet.

Comune di Bormida

Az ötlet szokatlan ugyan, de nem egyedi. Magyarországon a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kétpó polgármestere döntött úgy, hogy inkább öt forintért kínálja a falu telkeit, minthogy tovább fogyjon a lakosság; de ezzel az ötlettel állt elő Köröstetétlen vezetése is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód

Tovább az oldalra