Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ilyen régi telefonokat még nem látott közelről

Oldszkúl telefonokat gyűjt a szombathelyi férfi, most nyílt a kiállítása az iQor aulájában.

Nokia 3210 – egy típus ami sok éve még meghatározó volt a mobiltelefonok között de ma már csak legyintünk rá. Mondjunk jobbat: kurblis, tárcsás, nyomógombos – ezek a vezetékes korszak maradványai. Ezek most mind láthatók egy különleges kiállításon.

Telefonos kiállítás - IQOR
Telefonos kiállítás - IQOR
Garai Antal Atom

Kovács István, aki egyébként műszaki eladóként végzett Retro garázsmúzeumot találtunk – tele telefonkészülékkel 2015. June 14. 16:24 majdhogynem véletlenül kezdte gyűjteni a telefonokat. Amikor újra cserélte az első vezetékes készüléket a lakásában, akkor a régit nem dobta ki, hanem eltette. Aztán a következő cserénél megint megtartotta a korábbit és így tovább, míg azon kapta magát, hogy már egy egész kis gyűjteménye van kivénhedt telefonokból.

Telefonos kiállítás - IQOR
Telefonos kiállítás - IQOR
Garai Antal Atom

Ettől kezdve tudatosan kereste a különlegesebb és a régebbi darabokat. Kedvencei a nagyon régi, szépen kidolgozott, fa borítású készülékek. Mára több mint négyszáz példányból áll a gyűjteménye. Megtelt a garázsa, úgyhogy most helyet keres neki, ahol véglegesen kiállíthatná.

Telefonos kiállítás - IQOR
Telefonos kiállítás - IQOR
Garai Antal Atom

A kurblisra valószínűleg alig emlékszik valaki és a tárcsázós vagy gombos készülékekről is csak kevesen emelgetik a kézibeszélőt mostanában.

Telefonos kiállítás - IQOR
Telefonos kiállítás - IQOR
Garai Antal Atom

Aki kíváncsi arra, hogyan jutott el a technológia a kurblitól és a banándugótól az érintőképernyőig, annak érdemes lesz felkeresni a régi telefonok kiállítását. Kovács István, gyűjteményét az iQor gyár aulájában lehet megnézni ingyenesen június 4-ig.

Telefonos kiállítás - IQOR
Telefonos kiállítás - IQOR
Garai Antal Atom
Kovács Istvánról és hatalmas gyűjteményéről tavaly készítettünk egy riportot. Ebből az is kiderül, hogy a gyűjtemény első darabja egy spenótzöld tárcsás telefon volt, illetve, hogy felesége időről-időre elviszi diákjait a saját garázsukban berendezett hangulatos alkalmi múzeumba. Ide kattintva elolvashatja Retro garázsmúzeumot találtunk – tele telefonkészülékkel 2015. June 14. 16:24 a riportot.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra