Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Olyan lakást adott ki albérletként Szombathelyen a csaló, ami nem is volt az övé

De Kőszegen is volt egy csalási ügye.

A Szombathelyi Járásbíróság halmazati büntetésül egy év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és kettő év közügyektől eltiltásra ítélte azt a büntetett előéletű férfit, aki hamis ígéretekkel jutott pénzhez.

A vádlott 2020 márciusában a Facebookon megjelentettet hirdetésére jelentkezve azt állította a sértettnek, hogy Szombathelyen, a Pázmány Péter körúton rendelkezik egy lakással, melyet a sértett részére albérletbe ki tud adni. A vádlottnak soha nem volt lakása a Pázmány Péter körúton, az ingatlan címét csak kitalálta azért, hogy így pénzhez jusson. A vádlott a sértettől különböző indokokkal – foglaló, a lakás berendezési tárgyainak megvásárlása –, három alkalommal összesen 109.000 forintot vett át, azonban a sértett többszöri kérésére sem mutatta meg számára az albérletet, majd elérhetetlenné vált.

Ezt követően a vádlott 2020 júniusában egy kőszegi ingatlan tetőjavítási és kapujavítási munkáira tett ígéretet, és a megállapodás alapján összesen 90.000 forint készpénzt vett át, azonban ebből a pénzösszegből az elvállalt munkák elvégzéséhez szükséges anyagot nem vásárolta meg, azzal a sértett kifejezett kérése ellenére nem számolt el, azt nem adta vissza a sértettnek, hanem azt saját szükségleteire fordította.

A sértettek kára nem térült meg, így a bíróság kártérítés fizetésére kötelezte a vádlottat.

Az ítélet jogerős.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra