Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Összeülnek egyeztetni a szombathelyi képviselők

Igaz csak a képernyő elé. A téma a pénz.

A települési önkormányzatok egyik legfontosabb feladata az éves költségvetés megalkotása. Ezt az önkormányzati törvény is szabályozza, a polgármesternek minden év február 15. napjáig be kell terjesztenie a költségvetés tervezetét a képviselők elé.

Nemény András, Szombathely polgármestere viszont most a tervezet benyújtása előtt egyeztetni akar a képviselőkkel. A lapunkhoz eljutott dokumentum szerint ezt két okból tartja fontosnak. Az egyik a pandémia miatt érvényben lévő jogrend, ami a polgármesterre ruházza át a közgyűlés hatásköreit.

A másik ok, hogy az önkormányzat pénzügyi helyzete kritikus a járvány okozta bevételcsökkenés és a kormányzati elvonások Szombathelyi alpolgármester: Nem fog menni kormányzati kompenzálás nélkül 2020. December 21. 16:17 miatt. Ezért a polgármester már a tervezésbe is be akarja vonni a képviselőket.

Az első egyeztetés február 11-én, csütörtökön 10.00 órakor lesz online.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra