Az önfenntartó szombathelyi mesterszabó

Balogh Szabolcs és családja a város közepén tért vissza a természethez.

Az önfenntartó életmód sokak számára hangozhat úgy, mintha valami modern, környezettudatos zöld dologról lenne szó - ők tévednek is, meg nem is.

Az önfenntartás iránti vágy valóban egy viszonylag új keletű jelenség. Elsősorban a városi környezetből és a mindennapi robotból való kiszakadás, illetve a környezettudatosság hívta életre, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Másrészről viszont nem egy innovációról van szó, csupán arról, hogy sokan vágynak vissza abba az életmódba, ami nagyszüleink és dédszüleink számára természetes volt; vagyis hogy azt eszed és iszod, amit magad megtermelsz.

Önfenntartó család
A kecskefejést is kipróbáltuk
Baráth Noémi

Ez az attitűdváltás egyrészt nagyon komoly szerepet játszhat a jelenleg rákos sejtekkel küzdő anyabolygónk gyógyulásában, másrészt segít a felgyorsult, városias életmód okozta idegrendszeri betegségek (stressz, kiégés, depresszió, stb.) leküzdésében.

Szerkesztőségünk megtudta, hogy Balogh Szabolcs, szombathelyi mesterszabó, felesége és két gyermeke ilyen önfenntartó háztartásban élnek, ráadásul nem egy Szombathely közeli faluban, hanem konkrétan a városban.

Ellátogattunk hozzájuk, hogy megismerjük az önfenntartás szépségeit és nehézségeit; páran talán önök közül is kedvet kapnak az életmódváltáshoz.

Önfenntartó család
A teljes galéria megtekintéséhez kattintson a képre!
Baráth Noémi

Utóirat: A rendetlenség ne tévesszen meg senkit, ez nem az önfenntartó élet velejárója. Szabolcsék udvara még alakulófélben van.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video