Öngyilkossághoz adott tippeket a vasi fiatalember

Egy pecöli fiatalembert fogtak el a rendőrök pénteken, aki több öngyilkossághoz is adhatott tanácsokat. A férfi megjósolta, hogy a Sokkoló rovatunkban köt ki.

Frissítés 2013.02.19.

Nagy anyagunk az esetről és a fiatalemberrel folytatott levelezés részletei itt olvashatók Halálhoz adott tippeket az emberkerülő fiatalember 2013. February 19. 07:33 !

Korábban írtuk

Munkatársunk már két hónapja felvette a kapcsolatot a most elfogott 22 éves fiatalemberrel, aki a nyugat.hu Sokkoló rovatának egyik cikkéhez írt nyugtalanító üzenetet. Az álnéven író férfi később egy privát üzenetben jelezte: hamarosan a Sokkoló rovatban írhatunk róla. Az előzményekkel és részletekkel este jelentkezünk, mivel érintett kollégánk jelenleg is sokkolós anyagon dolgozik. Addig pedig álljanak itt a száraz rendőrségi adatok.

A pecöli férfi elfogása - Forrás: BRFK

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztálya öngyilkosságban közreműködés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást - fogva tartása mellett - K. Gábor 22 éves pecöli lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2013. február 13-án az esti órákban két fiatal nő egy XIX. kerületi lakásban kísérelt meg öngyilkosságot. Miután rosszul lettek, egyikük meggondolta magát és mentőt hívott, akik tűzoltók segítségével kimentették a lakásból, majd kórházba szállították őket.

Az esetet követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai megkezdték az adatgyűjtést, valamint az eset körülményeinek tisztását, melynek során megállapították, hogy a két lány öngyilkosságát ismeretlen személy folyamatos internetes levelezéssel ösztönözte, sürgette, annak mielőbbi kivitelezésére rábírta, gyakorlati végrehajtásában tanácsokkal látta el, illetve segítséget nyújtott a módszer meghatározásával.

A férfi beazonosítását követően elfogására 2013. február 15-én délután - összehangolt akció keretében – Vas megyei tartózkodási helyén került sor.

Gyanúsítotti kihallgatásakor vallomást tett, azonban tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az eljárás során felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy K. Gábor korábban hasonló módon közreműködhetett a főváros IV. kerületében 2013. január 20-án történt kettős öngyilkosságban, ahol egy férfi és egy nő vesztette életét.

A nyomozók a gyanúsított internetes kapcsolat rendszerének feltérképezését követően megelőző intézkedéseket tettek a további öngyilkosságok végrehajtásának elkerülése érdekében. Hat személyt azonosítottak be, akik folyamatosan leveleztek a gyanúsítottal.

K. Gábort a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2013. február 17-én előzetes letartóztatásba helyezte. Vele szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztálya folytatja le.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kapcsolódó cikkeink

Halálhoz adott tippeket az emberkerülő fiatalember

Rendőrök vittek el egy pecöli fiatalembert, aki a gyanú szerint több fiatal halálát segítette a tanácsaival. Chaten tartotta a kapcsolatot a későbbi áldozatokkal, Crazy srác néven.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló