Eddig: 352 020 / 3 000 000 Ft, 20 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

30 ezer forintos piaci vásárlási utalványt vezet be a szombathelyi önkormányzat

Élelmiszerre és ruhára lehet majd felhasználni.

Április 24-én mutatta be Három pilléren álló programmal segíti a gazdaság újraindulását a szombathelyi önkormányzat 2020. April 24. 12:34 Horváth Attila alpolgármester Szombathely úgynevezett restart, vagyis újraindító programját. A program egyik eleme a "Vegyél helyit" terv.

Megmutatjuk, mi van a színfalak mögött!
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A terv lényege, hogy aki Szombathelyen vásárol, az a helyi vállalkozásokat segítse. Ezért a szociális támogatások egy részét úgy adják majd, hogy azt csak a szombathelyi piacon lehet levásárolni - mondta akkor az alpolgármester.

Május 8-án, pénteken meg is jelent a polgármesteri határozat, amiben egyelőre felkérik a vásárcsarnok igazgatóját, hogy az úgynevezett piaci vásárlási utalvány bevezetéséhez szükséges intézkedéseket hozza meg.

Baráth Noémi

A program ugyanis egy vásárlási utalványt jelent. Az önkormányzat szociális rendszeréhez tartozik, igényelni kell, felhasználni viszont csak a szombathelyi piacon lehet élelmiszer vagy ruhanemű vásárlására.

Kik igényelhetik?

A vásárlási utalvány annak adható, aki

 • nyilvántartásba vett álláskereső
 • öregségi nyugdíjban vagy megváltozott munkaképességűek pénzbeni ellátásában vagy rokkantsági járulékban részesül, és munkaviszonya igazoltan a veszélyhelyzet kihirdetése után szűnt meg
 • További feltételek is vannak, az kaphat vásárlási utalványt, aki

 • egyedül él, és jövedelme a mindenkori nyugdíjminimum 450 százalékát nem haladja meg
 • vagy akinek a családjába az egy főre jutó jövedelem mindenkori nyugdíjminimum 400 százalékát nem haladja meg
 • Az utalványt egy családban csak egy személy kaphatja meg.
 • Családonként évente legfeljebb 30 ezer forint értékben kaphatnak utalványt, amelyek 500 és 1200 forintos címletűek lesznek.

  Hogyan működik a gyakorlatban?

  Az utalványt igényelni kell, aki megkapja, az a piacon (vásárcsarnokban) vásárolhatja le élelmiszerre (kivétel szeszesital) és ruhaneműre.

  A vevő a kereskedőnél az utalvánnyal fizet, de az utalvány értékéből pénzt nem kaphat vissza.

  Az utalványokat a vásárcsarnok begyűjti a kereskedőktől, nyilvántartásba veszi őket.

  Majd az önkormányzat öt munkanapon belül a levásárolt utalványok értékét a nyilvántartásban lévő bankszámlára átutalja.

  Az utalványok 2021. január 31-ig használhatóak fel.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Csak Szombathely

  Tovább az oldalra