Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A jövőben ellenőrzik, hogy van-e lakóingatlana annak, aki önkormányzati lakást igényel Szombathelyen

A közgyűlés szigorított a szabályokon.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Augusztus végén bejelentést kaptak arról, hogy vannak olyan önkormányzati lakást bérlők, akiknek egyébként van lakásuk – mondta a szombathelyi közgyűlés csütörtöki ülésén A közgyűlés, ahol mindenki hajlandó volt engedni és együttműködni September 24. 08:38 Czeglédy Csaba, a szociális és lakásbizottság elnöke.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A közgyűlés ezért szigorított a lakásrendeleten. Önkormányzati lakást ugyanis nem igényelhet az, akinek tulajdonában lakóingatlan van.

Olvasó

A képviselők elfogadták, hogy a jövőben a kérelmezőnek, valamint a vele együtt költöző személyeknek az ingatlanügyi hatóság által kiállított ingatlantulajdon fennállásáról szóló hatósági bizonyítvánnyal kell igazolniuk, hogy nem rendelkeznek vagyonnal.

Ez az előírás vonatkozik az összes önkormányzati lakásra, így a szociális bérlakásokra és a felújítási kötelezettséggel meghirdetett lakásokra is.

A rendelet szerint a kérelmezőt akkor is ki kell zárni a jogosultak köréből, ha nem mutatja be a vagyontalanságát igazoló hatósági bizonyítványt.

Felújított szociális bérlakás
Bonyhádi Zoltán / szombathely.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés