Eddig: 1 785 363 / 3 000 000 Ft, 89 támogató. Még5nap.
Légy része az igazságnak!

Bár elmaradnak a ballagások, azért készülnek online meglepetésekkel a szombathelyi iskolák

A Premontrei Gimnázium, a Nagy Lajos Gimnázium és a Kanizsai Dorottya Gimnázium is talált megoldást arra, hogy méltó módon búcsúztassák el végzős diákjaikat a járványhelyzet ellenére is.

Tulajdonképpen már nincs is olyan dolog a világon, aminek ne tett volna be a világszerte tomboló koronavírus járvány. Az idei végzős középiskolások sem kivételek ez alól, hiszen nem elég, hogy hirtelen, az utolsó pillanatban át kellett állniuk az online oktatásra, sokáig az érettségi és a ballagások is kétesek voltak.

Az most már biztos, hogy az érettségik nem maradnak el, legalábbis az írásbeli részük. Április első hetében jelentették be, Idén elmaradnak a szóbeli érettségik 2020. April 09. 11:33 hogy az oktatási akciócsoport javaslata szerint idén elmaradnak a szóbeli érettségik, hogy a lehető legrövidebben és legkevesebb személyes kontaktussal zavarják le a diákok és a tanárok érdekében.

Az érettségi vizsgák május 4-én, azaz jövő hétfőn reggel 9 órakor kezdődnek az egész országban. Nem lesz központi lázmérés, az épületekben nem, csak az iskolák környezetében lesznek rendőrök és mindenkinek maszkot kell viselnie, Kiderültek a részletek az idei érettségiről - csak maszkban lehet vizsgázni 2020. April 29. 11:30 a tanároknak pedig gumikesztyűt is.

Online búcsú a diákoktól

A ballagásoknak viszont lőttek a járványhelyzet miatt, de azért az iskolák nagy része így is talált megoldást arra, hogy méltó módon elbúcsúztassák végzős diákjaikat. A szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium tanárai például írtak egy tanárhimnuszt. Átdolgozták a Rómeó és Júlia musical híres dalát, a Lehetsz királyt és egy videoklipet is összevágtak hozzá.

Na de ez még nem minden! Az osztályfőnökök régi ballagási fotókból és énekekből is összevágtak egy videót, hogy ezzel is átadják egy kicsit végzőseiknek a ballagás hangulatát.

„Ilyen ballagás még nem volt... Otthonról gondolunk Rátok, a vázában a virág Nektek díszlik, az ünnepi ebéden Rátok emeljük a poharat... És a dalok is Nektek szólnak, itthonról... Fogadjátok sok szeretettel videóinkat!” – üzente az iskola hivatalos oldalán.

A Premontrei Gimnázium bejáratánál egy képmontázs és egy molinó várja majd a diákokat hétfőn, amikor mennek érettségizni. Az igazgatónőtől, Véghné Busics Hildától megtudtuk, hogy a montázs már kikerült van a kapualj jobb oldalán található vitrinbe, a molinó pedig még készülőben van és telis-tele lesz biztató üzenetekkel, szavakkal.

„A gyerekek nem tudják, hogy egy kicsit más lesz most ez a hétfő reggeli bejövetel. Szeretnénk úgy fogadni a gyerekeket, hogy egy kicsit oldjuk bennük a stresszt, ami eléggé felgyülemlett bennük az elmúlt hetekben, főként a bizonytalanság miatt. Nagyon kellett az őket felkészítő kollégáknak bátorítani és erősíteni őket” – mondta lapunknak.

Még pislákol a ballagás reményének apró lángja

Az igazgatónő elárulta azt is, hogy nem mondtak le arról sem, hogy majd valamikor megtartsák a rendes ballagást is, mert számukra a Premontrei Gimnáziumban a személyes kontaktus nagyon fontos. Most ugyebár lehetetlen, hogy több ezer ember, diákok, szülők, rokonok, barátok összegyűljenek a székesegyházban és az is, hogy a szentmisén a hálaadás után az igazgató végigölelgesse a 136 gyereket.

Van egy olyan tervük, hogy június közepén, az évzárón búcsúznak majd el méltóképpen a ballagóktól. Azt egyelőre még nem tudni, hogy a korlátozások miként alakulnak, de Orbán Viktor tegnapi bejelentése Orbán Viktor bejelentette: vidéken új védelmi intézkedések lépnek életbe 2020. April 29. 19:47 után reménykednek, hogy vidéken valóban lazítanak majd a szabályozásokon.

Üres az osztály, nincs lakója már

A Nagy Lajos Gimnázium tanárai is készültek egy kis meglepetéssel végzős diákjaiknak. Amikor ma délelőtt felkerestük az iskolát, elárulták, hogy ők nagy titokban tartották ezt az akciót, senkinek nem mondták, hogy mivel készülnek. De éppen ma délben tervezték közzétenni a hivatalos honlapon a meglepetést, amit a tanárok, illetve néhány diák közreműködésével készítettek el.

„Bár a világ a feje tetejére állt, a mai nap a Ti napotok, ma Nektek szól a dal, Felétek száll a gondolat. Fogadjátok szeretettel az iskola rendhagyó búcsúját! A viszontlátásra!” – írták a nosztalgikus hangulatú videóhoz.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely