Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Jövő héten kezdik a felújítást az Óperint utcában

A körforgalom építése majdnem a duplájába kerül, de megoldották.

Két héttel ezelőtt néztünk utána Igen, tényleg felújítják a szombathelyi "átmeneti szállást"t 2014. May 08. 07:30 , hogy dolgoznak-e már az Óperint utcában. Az IVS2 programról Megkapja Szombathely a 412 milliós uniós támogatást 2013. October 04. 11:31 van szó, aminek része az evangélikus templom, az Óperint 18. bérház felújítása, és a kereszteződés körforgalommá átépítése.

Az evangélikus templomon már hetek óta dolgoznak
Bonyhádi Zoltán

A templomon már régóta dolgoznak, a bérház lakói viszont azóta többször is keresték lapunkat, attól tartanak, hogy valamilyen okból elmarad a felújítás. Mint két hete írtuk Igen, tényleg felújítják a szombathelyi "átmeneti szállást"t 2014. May 08. 07:30 , az önkormányzat április végén adta át a munkaterületet a kivitelezőnek, a befejezési határidő július vége.

Jövő héten már itt is lesz munka
Bonyhádi Zoltán

Most ismét körbenéztünk, munka még nincs, ezért megkerestük a kivitelezőt, a Plasto Balaton Kft-t. Varga Róbert, a cég munkatársa azt mondta, a jövő hét elején, május 28-án érkezik az első szállítmány és utána kezdődik a munka, a határidőt tartják majd.

Számháború és plusz pénz a körforgalomra

A körforgalomnak sincs még nyoma, viszont a jövő heti közgyűlésben tárgyalnak róla. A lényeg, hogy a tervezés közben folyamatosan emelkedtek a költségek. Eredetileg 74 millióra tervezték, de tervekben ez már 93,4 millióra nőtt. Februárban írták ki erre az összegre a közbeszerzési pályázatot, de nem volt érvényes ajánlat.

Felülvizsgálták a pályázati kiírást, és 114 millióra növelték az összeget, és plusz támogatást kértek az uniós pályázat gazdájától. Az IVS 2 ugyanis teljes egészében uniós pénzből készül el, nem kell hozzá önerő, és magántőkéz sem kell bevonni.

A kérelmemnek helyt adtak, és a körforgalom megépítésének költségeit 137 millióra növelték, közben beérkeztek a kivitelezési ajánlatok, a legolcsóbb 121,6 millióért vállalja a munkát. Tehát drágább lesz, de marad is pénz.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Igen, tényleg felújítják a szombathelyi "átmeneti szállást"t

A lakók megijedtek, mert az evangélikus templomot már felállványozták, náluk meg nem történt semmi. Utánajártunk.

Megkapja Szombathely a 412 milliós uniós támogatást

Elindulhat az Óperint utca környékének felújítása – jelentette be ma Puskás Tivadar a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra