Orbán a határvédelemre a V4-eknél is pénzért kuncsorog

"Magyarország speciális helyzetben van. Mi vagyunk az egyetlen ország Európában, amelynek egyszerre két migránsválsággal kell megküzdenie" – posztolta Orbán Viktor csütörtök délután a kassai V4-csúcs első tárgyalása után.

Orbán szerint a visegrádi országokba érkező ukrán menekültek nagy száma miatt "fair igény a V4-ek részéről, hogy az Unió is vállaljon ebből a teherből valamennyit" - idézi a klubradio.hu .

Orbán szerint ezenkívül az is nagy terhet ró Magyarországra, hogy a délről érkező migránsokat meg kell állítani. Erre a célra "Szerbiával és Ausztriával közösen létrehoztunk egy új formációt, amelynek az a célja, hogy segítsük egymást a határvédelemben".

Orbán szerint ez a hármas szövetség az északmacedón–szerb határon próbálja majd a jövőben megállítani a migránsokat, erre a célra pedig pénzt kért a V4-es kollégáitól.

Mint írta, "pozitív választ kaptam, ezért a következő, Bécsben esedékes hármas találkozón azt fogom javasolni a szerb elnöknek és az osztrák kancellárnak, hogy fogadjuk el azokat a felajánlásokat, amelyeket Csehország, Szlovákia és Lengyelország tett a déli határok védelme érdekében."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek