Orbán megakasztotta a minimálbér-tárgyalások menetét

A megállapodás közelében voltak már a felek, amikor a miniszterelnök bejelentette: nem lesz járulékcsökkentés.

Az infláció várható mértékéhez közeli minimálbér-emelésről szóltak a tárgyalások novemberben, a munkaadók és a szakszervezetek már majdnem meg is egyeztek, amikor a miniszterelnök bejelentette kedden, hogy jelenleg nincs lehetőség a járulékok csökkentésére - erről beszélt a Portfoliónak Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke.

A vezető kiemelte: ez azért borítja meg a megállapodást, mivel az emelés feltétele részükről az lett volna, hogy a kormány 2-3 százalékponttal csökkentse a munkáltatói járulékterheket, ahogy az előző években is tette. Perlusz László, a másik nagy munkáltatói szervezet, a VOSZ elnöke szerint ebben az esetben nagyjából 15 százalékos emelésre lett volna lehetőség - írja a hvg.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek