Kiderült: személyesen Orbán Viktor rendelte el a civil szervezetek befenyítését

Itt a TASZ írásos bizonyítéka, hogyan korcsosul el egy államférfi, aki valaha még a demokráciáért küzdött.

Ugye emlékeznek még arra, amikor 2014 tavaszától kezdve arról futottak be a hírek, hogyan hurcol és fingat meg a kormány egy rakás civil szervezetet? Olyanokat, amik közül többen elemezni és kritizálni merték a hatalom működését. Gyakran úgy, hogy az a hatalomnak nem nagyon tetszett. A hatalom pedig, mint az általános iskola rettegett erősfiúja, elkezdett demonstrálni.

Négy alapítvány adószámát próbálta meg felfüggeszteni 15 hónapon át a NAV, a rendőrség körülbelül 16 hónapon át nyomozott, hét szervezetet vizsgált kiemelten egy éven keresztül az adóhatóság, és hét szervezetet ellenőrzött az ügyészség. És most a Társaság A Szabadságjogokért szervezetének hála kiderült, ki állt az egész vegzálás mögött.

Ő volt az, jól nézzük meg:

Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A TASZ - ahogy oldalukon írják - két éve perelte be a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt, hogy kiderüljön, ki adta az utasítást a civil szervezetek elleni vizsgálatok megindítására. 2015 februárjában a bíróság első fokon a javunkra döntött, és a KEHI-nek ki kell adnia az utasítást tartalmazó levelet. Azonban a dokumentum nyilvánosságra kerülésére még további másfél évet kellett várniuk.

De kivárták, és végre kiderült, ahogy azt az általuk közzétett szkennelés is mutatja:

TASZ facebook

Politikai támadás volt ez a civilek ellen

Ezt írja a TASZ, és hát valóban nem nagyon mutat más jel arra, hogy ez másként lett volna. A legszomorúbb az egészben az, hogy ez is csak azt húzza alá: Orbánnak semmi sem szent, ha az ő érdekeinek érvényesítéséről van szó, legyen az a magánnyugdíjpénztári vagyon ellopása, egy népszavazás megakadályozása kopaszokkal, Magyarország alkotmányának saját szájíz szerinti foltozgatása vagy néhány pimasz civil szervezet megregulázása.

A közel két éven át tartó eredménytelen hatósági vizsgálatok után, napjainkban továbbra is hallani javaslatokat a civilek nemzetbiztonsági vizsgálatának szükségességéről. Ezért éreztük kötelességünknek, hogy nyilvánosságra hozzuk a két évvel ezelőtti vizsgálat kezdeményezőjének kilétét. A nyilvánosságnak joga van tisztán látni ebben a helyzetben

- írta a TASZ.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet