Orbán Viktor szerint Brüsszelben tönkre akarják tenni a magyar családokat

A miniszterelnök pénteki rádióinterjúban azt is elmondta, ha nem Erdogan nyeri a török választásokat, annak "beláthatatlan következményei" lettek volna.

Brüsszelből azt javasolják, hogy "lényegében tegyük tönkre" a magyar gazdaságot, az embereket, a családokat, a nyugdíjasokat. Amit kérnek, az megszorítás - mondta Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában.

A miniszterelnök az idei költségvetés kapcsán elmondta, ha nem lenne háború, akkor a jövő évi egy sokkal boldogabb költségvetés lenne, "de így sem lehetünk vele elégedetlenek, mert mindent, ami fontos a számunkra, azt meg tudjuk védeni" 2024-ben, a háború ellenére is.

A kormányfő hozzátette, meg kell védeni a magyar munkahelyeket és a nyugdíjak értékét, mert a nyugdíjasok nem tudnak magukon segíteni. Úgy véli, "ezért fordultak szembe a nyugdíjasok az egész baloldallal és váltak tulajdonképpen a nemzeti tábor híveivé, és támogatják a nemzeti gazdaságpolitikát" .

Az interjúban kijelentette, a kormány célja, hogy év végére egyszámjegyű legyen az infláció, amit szerinte a háború vitt fel az egész világon, a drasztikus csökkenésre pedig akkor van esély, ha megkezdődnek a béketárgyalások.

Tragédia lett volna, hanem Erdogan nyeri a török választásokat

A miniszterelnök kijelentette, "óriási megkönnyebbüléssel" fogadta Erdogan újraválasztását, nemcsak szurkolt neki, hanem "erősen és sokat" imádkozott is a győzelméért. Úgy véli, Erdogan ellenfele "Soros György embere" volt, az ő győzelme esetén pedig a Törökországban élő négymillió menekültből pillanatok alatt megindult volna "egy-kettő-hárommillió", akik "már nyáron itt lennének a magyar határon". "Ránk eresztették volna őket és megnézhettük volna magunkat" - mondta Orbán Viktor.

Hozzátette, ha a háborúpárti elnök nyert volna, annak beláthatatlan következményei lettek volna, mert a török elnöknek van esélye arra, hogy közvetítsen az ukránok és az oroszok között.

Kijelentette, az orosz gáz délről jön, Törökországon keresztül, és ha ott egy amerikapárti vagy Soros György által támogatott vezető van, akkor erősen kétséges, hogy eljut-e a gáz Magyarországra és Szerbiába.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet