Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Öt miniszter is többet keresett és adózott Orbán Viktornál

Kásler Miklós és Rogán Antal a két csúcstartó.

Orbán Viktor miniszterelnök tavaly 18,3 milliót, ami után 2,7 millió forint adót fizetett - derül ki a kormány.hu-n elérhető dokumentumból, ahol közzétették a miniszterek és államtitkárok szja-bevallásából nyilvános adatokat.

Orbán Viktornak tavaly 400 ezerrel kevesebb jövedelme volt, mint egy évvel korábban, egyébként ezzel öt miniszterénél is kevesebbet keresett.

A negyedik Orbán-kormány
MTI/Kovács Tamás

A csúcstartó az új emberminiszter, Kásler Miklós lett, aki 2017-re 57,3 milliós jövedelmet tüntetett fel a bevallásában. Mivel kedvezményeket nem tudott igénybe venni, 8,6 millió forintot utalt az államkasszába.

A második helyen Rogán Antal propagandaminiszter és kabinetfőnök áll, aki nagyot kaszált tavaly, 41 milliós jövedelmet vallott be, ami után 6,1 millió forint adót fizetett. Ehhez képest 2016-ban 15,9 milliós jövedelmet tüntetett fel a bevallásában.

A legkevesebb adót továbbra is a pénzügyminiszter, Varga Mihály fizeti be az államkasszába köszönhetően az adócsökkentő tételeknek, ami esetében 5,28 milliót tesz ki. A 15,9 milliós jövedelem után 1,6 millió forintot utalt az államkasszába Varga.

Hasonló nagyságrendű adót, 1,9 milliót fizetett Pintér Sándor belügyminiszter, akinek bevallott jövedelembe megegyezik az előző évi 13,2 millió forinttal.

A további részletek:

Forrás: mfor.hu, kormany.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra