Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Indulásként még komolytalan - Öregdiák portálja lett a volt szombathelyi fősulisoknak is

Jó és örvendetes ötlet, hogy „Öregdiák” honlapot indított a NyME, ám jóval komolyabb előkészítés kellett volna.

Jó és örvendetes ötlet, hogy „Öregdiák” honlapot indított a Nyugat-Magyarországi Egyetem, melyhez a szombathelyi Savaria Egyetemi Központ (SEK), az egykor önálló Berzsenyi Dániel Főiskola is tartozik. Valóban jó volna tudni, kivel mi történt az évtizedek folyamán, egymással felvenni a kapcsolatot. Mint egykori hallgató, öregdiák, úgy döntöttem, magam is regisztrálok a honlapra.

Öregdiák honlap
Nyugat.hu

Be is írtam a kért adatokat, még arra is válaszoltam, hogy férfi keresztnevem ellenére nem vagyok-e mégis nő. Csak, amikor arra kérdeztek, hogy mikor is végeztem a SEK jogelődjén, akkor akadt meg a tudomány. Mármint a rendszer tudománya. Sem a diplomázás évét, sem a szakot nem tudta azonosítani. Próbálkoztam azokkal a segédadatokkal, amelyek alapján mégis öregdiákként lehetne azonosítani, s végül is több próbálkozás után sikeresként jelezték vissza a regisztrációt.

Már ekkor gyanítottam azonban, hogy itt bizony valami nem fog stimmelni. Nos, jó volt az előérzetem. Ugyanis, amikor megnyitottam önmagamat, olyan adatokkal szembesülhettem, ami még engem is meglepett. A név, a születés helye és ideje stimmelt, aztán, mint kiderült, évtizedekkel később, mint valójában német szakos tanárként végeztem, holott emlékezetem szerint annak idején nem is indult ilyen tanári szak a főiskolán. Ami még ennél is jobban kiverte a biztosítékot, hogy még előtte a faipari egyetemen faipari mérnökként diplomáztam. Igaz, az istennek se találom ennek a diplomáját. Nem csoda, hiszen halvágy dunsztom sincs ehhez a szakterülethez.

Az előd főiskolán végzettek felkutatásával még gond van
L.E.

Ezek szerint én már akkor megelőztem a mai kor divatját, azaz átképeztem magamat. Most aztán itt vagyok megfürödve, több fals adattal a honlapon, ami megtévesztheti azokat, akik azzal az öregdiákkal akarnak azonosítani, aki valójában vagyok, voltam.

Tanulmányozva a honlap jelenlegi tartalmát, bizony nem sok köze van az öregdiáksághoz. Elsősorban a ma végzetteknek, hallgatóknak kínál állásajánlatokat, s a sok-sok egyetemi rendezvényt közli, minden bizonnyal szintén a mostani hallgatóknak. Summa summarum: sokkal alaposabb és komolyabb előkészítés után kellett volna indítani a honlapot, s minimum az öregdiákokra vonatkozó adatbázissal kellene rendelkezni. Mert minél régebben végzett, annál igazabb, hogy bizony „Öreg” az a diák.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra