Orosz provokáció NATO hajók ellen

Orosz harci gépek veszélyes közelségben húztak el NATO hajók felett a Balti-tengeren.

A pénteken történt esetről a NATO Szövetséges Tengeri Parancsnoksága számolt be - írja a portfolio.hu a Bloomberg jelentése nyomán.

Két orosz vadászrepülőgép "nem biztonságos és szakszerűtlen módon közelítette meg" a NATO Szövetséges Tengerészeti Parancsnokság hadihajóit a Balti-tengeren - közölte a parancsnokság.

Az orosz pilóták nem reagáltak a szövetséges erők kommunikációs próbálkozásaira, és kb. 100 méter magasan, 80 méteres távolságban repültek át a hadihajók felett.

A NATO parancsnokság szerint ez a felelőtlen akció veszélyeztette mind a repülőgépek, mind pedig a hajók személyzetének életét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek