Oroszország leállítja az olajszállítást azokba az országokba, amelyek támogatták az ársapkát

Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint az orosz olaj árplafonjának bevezetése nemcsak piacellenes, de megzavarja az ellátási láncokat és bonyolítja a helyzetet a világ energiapiacán.

Oroszország úgy döntött, nem szállít olajat olyan országokba, amelyek csatlakoztak az orosz olajársapka bevezetéséhez – jelentette ki Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

"Többször hangoztattuk, hogy az orosz olaj úgynevezett árplafonjának bevezetése piacellenes intézkedés, megzavarja az ellátási láncokat, és jelentősen bonyolíthatja a helyzetet a globális energiapiacokon. Az Orosz Föderáció nem tervez olajszállítást olyan országokba, amelyek csatlakoznak a vásárlók kartelljéhez" – mondta a szóvivő a csütörtöki sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy sok olajtermelő ország is ellenzi az intézkedést.

Szerinte ők megértik, hogy ezt az intézkedést Oroszország ellen pusztán gazdasági okokból célozták meg a nyugati országok – írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség nyomán az Index .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek