Országgyűlés: ma szavaznak a diploma nyelvvizsgakötelezettségéről

Egyebek mellett döntenek a felsőoktatási törvény módosításáról, ami alapján a jövőben a diploma megszerzésének nem lesz törvényi feltétele a nyelvvizsga.

Az Országgyűlés idei utolsó tanácskozása 8 órakor kezdődött, és két javaslat kivételes eljárásban történő tárgyalásával kezdenek.

Döntenek a felsőoktatási törvény módosításáról, ami alapján a jövőben a diploma megszerzésének nem lesz törvényi feltétele a nyelvvizsga. Ha ezt megszavazzák, azok is megkapják a diplomájukat, akik a képzést már befejezték, és 2021. augusztus 31-e után tettek államvizsgát.

Szavaznak az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról is, melynek főbb elemei közé tartozik a praxiskörzetek állami meghatározása, az ügyeleti rendszerben az állami mentőszolgálat szerepének bővítése és a szakápolási rendszer átalakítása.

Döntenek még a 2021-es zárszámadásról és a 2026-ig szóló ötödik nemzeti környezetvédelmi programról is.

A parlament megválaszthatja a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsága elnökét és tagjait, továbbá újraválaszthatja Bándi Gyulát az alapvető jogok biztosa jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesévé.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek