Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Jobbik-frakcióban volt a legtöbb törvénysértő képviselő

A Fidesz és az MSZP holtversenyben a második.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Érdekes statisztikát tett közzé az atv.hu ma reggel. Az országgyűlési jegyzőkönyveket átbogarászva azt nézték meg, hogy a most leköszönő országgyűlésben melyik frakcióból hány képviselő mentelmi jogát függesztették fel. Gyorsan hozzá kell tennünk, itt nem szerepelnek azok a képviselők, akiknél kérték a mentelmi jog felfüggesztését, de azt az országgyűlési többség megtagadta.

Többségben a köztörvényes ügyek

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A ciklusban összesen 19 képviselő mentelmi jogát függesztették fel. A legtöbb ilyen ügy a Jobbik-frakció tagjait érintette, 10 képviselőjüket adta ki az országgyűlés. A volt jobbikos Lenhardt Balázs már nem volt a frakció tagja, amikor garázdaságot követett el, izraeli zászlót égetett nyilvánosan. A 10 ügyből hat esetben közvádas eljárásról volt szó, tehát olyan bűncselekményről, amiben hivatalból, azaz feljelentés nélkül is kötelesek eljárni a hatóságok.

A Fidesz-frakcióból négy képviselő mentelmi jogát függesztették fel, közülük a vakkomondoros Balogh Józsefét, aki később kilépett a pártból és a frakcióból. Az MSZP-frakcióból négy képviselő ellen sikerült eljárást indítani.

Az atv.hu kiszámolta a százalékos érintettséget is. A Jobbiknak 47 képviselője volt, a tíz eset 21 százalékot jelent, gyakorlatilag minden ötödik jobbikos ellen indult eljárás. Az MSZP 59 képviselőjéből négy ellen, ez 6,7 százalékot jelent, a Fidesz 227 fős frakciójából a négy eset kevesebb, mint 2 százalékot jelent.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés