Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ők már biztosan indulnak a választásokon

A Vas megyei országgyűlési képviselőjelölteket listázzuk, persze, még várható több bejelentkezés is.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nagyobb pártok már közzétették egyén választókerületi jelöltjeik névsorát, a kisebbek viszont még kivárnak. Idejük van még, hiszen a választások minden bizonnyal április elején lesznek, és csupán közvetlenül azok előtt kell megszerezni a regisztrációt, vagyis azt, hogy a képviselőjelölt-jelöltekből valóban olyan jelölt legyen, akire majd szavazni is lehet.

Az LMP jövőre nevezi meg a jelölteket

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Jövőre már nem ajánlócédulát kell gyűjteni, hanem aláírásokat, mégpedig egy jelöltnek ötszázat. Ami nem is olyan nehéz, tekintve, hogy míg korábban mindenkinek csak egy ajánlószelvénye volt, most egy ember több listát is aláírhat. És minden képviselőjelölt után jár majd állami támogatás, nem véletlen, hogy az elemzők arra számítanak, jövő év elején sorra alakulnak majd a kis pártok, csupán a támogatás megszerzése érdekében. Meg persze azért, hogy belekavarjanak a politikai állóvízbe.

Így most nem is tudjuk még közölni az összes induló nevét, egyelőre maradjunk a nagyobb pártoknál, ahol már ismert a névsor. Ilyen a Fidesz-MPSZ Ők lesznek a Fidesz egyéni képviselőjelöltjei Vas megyében 2013. December 09. 13:30 , az MSZP Mesterházy bemutatta az MSZP vasi képviselőjelöltjeit 2013. October 28. 19:33 – Együtt-PM szövetség, a Jobbik és a Demokratikus Koalíció. Közülük hárman minden választókerületben indítanak jelöltet, az MSZP kettőben, a 3. választókerületet átengedték az Együtt-PM-nek.

A jelenlegi parlamenti pártok közül még nem ismertek az LMP jelöltjei, úgy tudjuk, róluk a párt januári elejére tervezett kongresszusa dönt. És, ahogy említettük, lesznek még mások is, hiszen indul a 4K!, mindkét Munkáspárt (A Thürmer-féle Magyar Kommunista Munkáspárt és a Munkáspárt 2006), a Jobbiktól még jobbra álló Magyar Hajnal, és még újabb jelentkezők is várhatók.

Ők már biztos indulók

Úgyhogy egyelőre azokat mutatjuk, meg akikről tudunk, mégpedig választókerületenként. Ezekből most három lesz Háromfelé osztják Vas megyét 2011. November 21. 14:57 , az 1. választókerület Szombathelyt és környékét jelenti. Ha Szombathelytől keleti irányba húzunk egy vízszintes vonalat a térképen, attól felfelé van 2. választókerület (Kőszeg, Sárvár, Celldömölk) a vonaltól délre pedig a 3. (Jánosháza, Vasvár, Körmend, Szentgotthárd, Őrség). Nézzük:

1. választókerület:

Fidesz : Hende Csaba
MSZP : Nemény András
DK : Szuhai Viktor
Jobbik : Balassa Péter

2. választókerület:

Fidesz : Ágh Péter
MSZP : Fehér László
DK : Varga Lívia Eleonóra
Jobbik : Rába Kálmán

3. választókerület:

Fidesz : V. Németh Zsolt
Együtt-PM : Wrzava Pál
DK : Nagy Gábor
Jobbik : Bana Tibor

Szóval, egyelőre ennyi. Ahogyan említettük, a lista még bővülhet, ha új nevekről tudunk, természetesen közzétesszük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Ők lesznek a Fidesz egyéni képviselőjelöltjei Vas megyében

A Fidesz Országos Választmánya mai ülésén véglegesítette a 2014-es országgyűlési képviselő választáson Fidesz-KDNP támogatással induló 106 egyéni választókerületi jelöltjének névsorát.

Mesterházy bemutatta az MSZP vasi képviselőjelöltjeit

Az 1-es választókerületben Nemény Andrást, a 2-esben Fehér Lászlót indítják. És nagyon optimisták.

Befutó helyen két szombathelyi MSZP-s politikus

Nemény András és Szücs Gábor mindenféle számítás szerint 2014-ben bejut az országgyűlésbe. Ipkovich György nincs a párt listáján.

Háromfelé osztják Vas megyét

Legalábbis az országgyűlési választásokon. Szombathelyt mégsem szedik több darabra, de még az utolsó pillanatban is van meglepetés.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés