Döntött a bíróság, egy volt szombathelyi képviselő-jelölt törvényt sértett

A Gődény-féle párt országgyűlési képviselőjelöltjének fizetnie kell.

300 ezer forint pénzbüntetést (200 napi tétel, egy napi tétel összege 1500 forint) szabott ki a Szombathelyi Törvényszék választás rendje elleni bűntett miatt az egyik volt országgyűlési képviselőjelöltre - erősítette meg lapunknak a Törvényszék.

A volt jelöltnek a felmerült bűnügyi költséget is ki kell fizetnie.

Május elején írtuk Egy személy ellen emeltek vádat választási csalás miatt Szombathelyen 2023. May 12. 11:14 , hogy választási csalás miatt emeltek vádat Szombathelyen. A feljelentést még a tavalyi választások előtt tette a körzet választási bizottsága.

Halott emberek nevében is írtak alá ajánlásokat

Horváth Éva, a Gődény György-féle Normális Élet Pártjának jelöltje ajánlásainál ugyanis olyan ajánlókat is találtak, akik nem szerepelnek a névjegyzékben. Volt, hogy nem stimmelt a név és az aláírás, és volt, hogy ugyanaz az ajánlás két névvel szerepelt.

A bizottsági ülésen az is elhangzott, hogy a jelölt érvényes ajánlásainak jó részét más névre gyűjtötték, és ezeket a jelölt egy olyan ismeretlentől kapta, akiről fénykép is készült. Kijelentette, felmerül a választási csalás gyanúja, hiszen olyan ajánlások is voltak, amiket már halott emberek nevére állítottak ki.

A Törvényszéktől megtudtuk, hogy május 10-én hoztak már egy büntetővégzést 300 ezres pénzbüntetésről (150 napi tétel, egy napi tétel összeg 2000 forint), ezt azonban az ügyészség nem fogadta el, magasabb napi tételszámú pénzbüntetés kiszabását kérték.

A Szombathelyi Törvényszék 2023. június 15-én tartott előkészítő ülésén hozta meg a cikk elején említett végzést. Az ítélet 2023. június 16-án jogerőre emelkedett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet