Országos hiány van egy vérnyomáscsökkentőből, ami más készítménnyel nem helyettesíthető

Ha nem szedik, az az érintett betegeknél vérnyomás-ingadozást és szívritmuszavart is okozhat.

Hónapok óta nem lehet kapni a patikákban a Lokren vérnyomáscsökkentőt – számolt be az RTL Híradó. A gyógyszerészek szerint a tabletta - melyből országos hiány van - más készítménnyel nem helyettesíthető. Egy nyilatkozó háziorvos szerint a gyógyszer hiánya az érintett betegeknél vérnyomás-ingadozást és szívritmuszavart is okozhat.

Egy beteg úgy fogalmazott, hogy "ezt a gyógyszert folyamatosan kell szedni, és nem szabad abbahagyni, mert az veszélyes. Ez le van írva a gyógyszer adatlapján". Ő ugyanakkor már 4 hónapja hiába keresi a patikákban.

Keczéry Attila zuglói háziorvos szerint azért különleges ez a készítmény, mert egyszerre csökkenti a vérnyomást és szívritmust, helyettesítő készítménye pedig nincs. Az ő praxisában például 40-50 beteg hetek óta nem tudja kiváltani ezt a gyógyszert.

Frissítés:

A Nemzeti Népegészségügyi Központ lapunkat arról tájékoztatta, hogy a a LOKREN 20 MG-os gyógyszerből az új szállítmány már beérkezett Magyarországra, a szállítás a nagykereskedők részére elindul a patikákba.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos