Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Március 14-re országos sztrájkot hirdettek a közalkalmazottak és a szociális dolgozók

Elfogadhatatlan számukra a rabszolgatörvény, és azon kívül is súlyos hátrányok érik a közszférában dolgozókat - jelentették ki.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Március 14-re hirdette meg országos sztrájkját a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) és a hozzá csatlakozó érdekképviseletek. A szakszervezetek szerint elfogadhatatlan a rabszolgatörvény, a 400 túlóra és a 36 hónapos munkaidőkeret általános és súlyos munkavállalói sérelem, továbbá súlyos hátrányok érik a közszférában dolgozókat a foglalkoztatást és a bérezést illetően.

Balázs Barnabás / Blikk
Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Mindezt Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatójukon. Boros Péterné kiemelte, szerdán tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt arról, hogy a jogszabályoknak megfelelően előkészítették a munkabeszüntetést. Az MKKSZ kérte a miniszterelnököt, hogy jelölje ki azokat, akik tárgyalnak velük.

A szakszervezet felkészült az érdekegyeztetésre, de a kormány nem fogadta el a javaslatokat, ezért szervezik meg a sztrájkot - közölte a szakszervezeti vezető. A sztrájk helyi lebonyolításához szükséges forgatókönyveket is elkészítették.

Tarthatatlan, következetlen a bérpolitika és összekuszált bérrendszer

- fogalmazott az elnök.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének követeléseit itt lehet megnézni .

Március 14. csütörtök lesz, másnap, péntek március 15. nemzeti ünnep, így a közalkalmazotti sztrájk egy hosszú hétvégéhez kapcsolódhat.

Most szombaton, január 19-én Szombathelyen forgalomlassító demonstrációt tartanak Szombaton leáll Szombathely belvárosa is - tüntetők blokkolják a közlekedést 2019. January 15. 15:05 a szakszervezetek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés