Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megkérdeztük, hány alkalmazottat foglalkoztatnak a Vas megyei országgyűlési képviselők és mennyiért

Meglepő válasz érkezett az Országgyűlés Sajtóirodájától.

Egy hónappal ezelőtt mutattuk be Hende Csaba egy budapesti cégtől bérli új irodáját, Bana Tibornak három is van a megyében 2019. April 15. 07:44 , hogy Vas megye négy országgyűlési képviselője, Hende Csaba, Ágh Péter, V. Németh Zsolt (Fidesz) és Bana Tibor (Jobbik) kitől és mennyiért bérel irodát.

Azt is írtuk, hogy minden képviselőnek havi 1 782 000 forint jár azért, hogy alkalmazottat vagy alkalmazottakat foglalkoztassanak. Megint az Országgyűlés Sajtóirodájához fordultunk, és meglepő választ kaptunk.

Vas megye három fideszes országgyűlési képviselője, azaz Hende Csaba, Ágh Péter és V. Németh Zsolt nem foglalkoztatnak senkit, ugyanis alkalmazotti keretüket felajánlották a frakcióvezetőjüknek.

Ebből az következik, hogy a képviselői alkalmazotti keretekből a Fidesz-frakció foglalkoztat alkalmazottakat.

435974

Még az idén januárban, a képviselői tiszteletdíjak emelésének hatályba lépése után fordult derítette ki a Transparency International Magyarország, hogy Kocsi Máté frakcióvezető neve alatt összesen 494 alkalmazott van. Kevés kivételtől eltekintve minden munkatárs legalább 350 ezer forintot keresett, de sok a 400, az 500, sőt a 600 ezer forint feletti fizetés is.

Bana Tibornak három alkalmazottja van

A jobbikos Bana Tibor három embert foglalkoztat. Nevüket arra hivatkozva, hogy nem közérdekű adat, nem adta ki a Sajtóiroda, de a bérüket igen.

Mindhárman munkaszerződéssel dolgoznak Bana Tibor mellett, asszisztensként, bruttó bérük:

223 000 Ft/hó,
280 000 Ft/hó
395 000 Ft/hó.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra