A mentősöké lesz a szombathelyi orvosi ügyelet, de minden marad a helyén

Két éve vette át az önkormányzat az ügyeletet a mentőszolgálattól, most vissza kell adni.

Már tavaly nyáron belengette Átalakítják az orvosi ügyeleteket, nagyobb szerepet kapnának a mentők 2022. August 24. 12:34 a kormány, hogy alapjaiban szervezik át az egészségügyi rendszert, köztük az orvosi ügyeleteket. Nem sokkal karácsony előtt az országgyűlés meg is szavazta Nagy változások jönnek a háziorvosoknál, az orvosi ügyeleteknél és a kórházakban 2022. December 18. 19:06 az átszervezéshez szükséges törvénymódosításokat.

Az orvosi ügyeleteket - Budapest kivételével - az egész országban az Országos Mentőszolgálat látja majd el. Szombathely számára ez azért is fontos, mert Szombathelyen éppen a mentőszolgálattól vette át Megkezdte működését új helyén a szombathelyi orvosi ügyelet 2020. December 31. 17:41 az önkormányzat a feladatot 2020. december 31-én. A szombathelyi kistérséghez tartozó települések pedig már 2015-ben felmondták az OMSZ-szel a szerződést, maga a kistérség működteti az ügyeletet.

Az orvosi ügyelet marad a 11-es huszár út elején
Józing Antal

Az új rendszer azóta jól vizsgázott, ennek ellenére hamarosan vissza kell adni a mentőknek az ügyeletet.

A városi közgyűlésen László Győző egészségügyért (is) felelős alpolgármester számolt be az mentőszolgálat regionális igazgatójával folytatott egyeztetésről. Mint mondta, Dr. Rosta Máté Tivadar igazgató azt mondta, hogy a most működő ügyeletnél jobbat nehéz lenne létrehozni.

Ezért

az orvosi ügyelet marad a jelenlegi helyén, a Szombathely, 11-es Huszár út 6. fsz. 1. szám alatt.

László Győző elmondta, folyamatosan dolgozzák ki az átadás részleteit, kifejezte örömét, hogy nem erőből, hanem az önkormányzattal együttműködve tesznek eleget az új törvényi előírásoknak.

Hozzátette, a városvezetés nem ért egyet az átszervezéssel, ami a döntéshozó felelőssége, de mindent megtesznek azért, hogy megfelelő színvonalon működjön az orvosi ügyelet továbbra is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet