Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyarok negyede hisz abban, hogy az égből mérgeznek bennünket, harmada szerint pedig nem is a kormány irányít

Soros György viszont "csak" 30 százalékuk szerint akarja megbuktatni a kormányt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ijesztő lett a Publikus Intézet legutóbbi közvélemény-kutatásának eredménye. A Vasárnapi Hírek megbízásából az összeesküvés-elméletek megítélését kutatta.

A megkérdezettek harmada ért egyet azzal, hogy a valóságban nem a kormány irányítja az országot, hanem valaki más.

Forrás: publicus.hu

Arra, hogy akkor mégis ki irányít, több válasz is született, a legtöbben a nemzetközi gazdasági köröket, illetve egy szűk elitet nevezték meg.

Forrás: publicus.hu

Abban, hogy a nagyhatalmak számos tényt eltitkolnak, 71 százalék hisz, ugyanannyian, mint hogy a menekültválság célja Európa gyengítése. 53 százalék hisz abban, hogy a menekültválság amerikai érdekcsoportok műve, körülbelül ugyanennyien pedig abban, hogy hazánkban a választási eredményeket meghamisítják.

30 százalék hiszi el, hogy Soros György meg akarja buktatni a kormányt, közel annyian, mint akik biztosra veszik, hogy repülőgépekből szándékosan mérgezik az embereket (chemtrail). 22 százalék viszont úgy véli, hogy a menekültválságot orosz érdekcsoportok idézték elő.

Forrás: publicus.hu
Viszont csupán 19 százalék hiszi azt, hogy Soeos György és a háttérhatalom befolyásolja az ország ügyeit, 65 százalék szerint ez csak a kormány kommunikációs fogása, amivel el akarja terelni a figyelmet az egyéb problémákról.
Forrás: publicus.hu

Módszertan

A kérdőíves vizsgálatot 2016. június 10-15 között a Publicus Intézet készítette az ország felnőtt népességét reprezentáló 1000 fő telefonos megkérdezésével, a Publicus Omnibusz részeként. A mintavételből eredő torzulások a KSH Népszámlálás 2011 adatain alapuló súlyozással korrigáltak. A felmérésbe bevont személyek nem, életkor, iskolai végzettség, régió és településtípus szerinti összetétele megbízhatóan reprezentálja a hazai lakosság hasonló ismérvek szerinti összetételét. Az adott mintanagyság mellett a vizsgálatból nyert adatokról 95 százalékos biztonsággal állítható, hogy legfeljebb +/-3,1 százalékponttal térnek el attól, amit az összes 18 éves vagy idősebb magyar lakos megkérdezésével kaptak volna. Ez a mintahiba azonban nagyobb akkor, ha egy megoszlást nem a kérdezettek összességére, hanem annak kisebb alcsoportjára adtak meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Könnyű

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra