Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Összefog a katasztrófavédelem és a közterület-felügyelet Szombathelyen

Nem csak a beavatkozások, hanem a mindennapok és a rendezvények alkalmával is nagy szükség van arra, hogy összedolgozzanak.

Együttműködési megállapodást kötött a héten a közterület-felügyelet és a katasztrófavédelem Szombathelyen. A megállapodást Bognár Balázs tű. dandártábornok, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Károlyi Ákos, Szombathely Megyei Jogú Város jegyzője írta alá.

A városi portál beszámolója szerint a közterület-felügyelet és a katasztrófavédelem szakemberei a beavatkozások során rendszerint találkozhatnak olyan eseményeknél, ahol területzárásokkal is lehet számolni. A szervezetek közötti együttműködésre pedig nem csak a beavatkozások, hanem a mindennapok és a rendezvények alkalmával is nagy szükség van.

Szombathely MJV

Mint írják, lesznek majd közös gyakorlatok, illetve megállapodtak abban is, hogy a szakembereik ellátogatnak egymáshoz, átadják tapasztalataikat, valamint kiértékelik a korábbi rendkívüli események történéseit és megismerik egymás infokommunikációs eszközrendszerét.

A megállapodás pedig arra is kitért, hogy a médiafelületeken keresztül az érintettek megosztják egymás preventív jellegű közleményeit, annak érdekében, hogy azok a lakosság minél szélesebb köréhez el tudjanak ezáltal jutni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra