Összeveszett a párjával a nyaraláson, majd azt követelte, hogy fizesse vissza a rá költött pénzt

A férfi büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság dönt.

Önbíráskodás kísérlete miatt emelt vádat a Sárvári Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2022 augusztusában – miután a közös nyaraláson a párkapcsolata megromlott a sértettel – azért bántalmazta a párját, hogy írjon alá egy tartozáselismerő nyilatkozatot, mely szerint 1.100.000 forinttal tartozik a vádlottnak , ami a nyaralásra költött 600.000 forintból és az együttélésük alatt a sértettre költött 500.000 forintból adódott össze.

A nyaralásból hazaérkezés után a vádlott az erőszakkal kikényszerített nyilatkozatban szereplő, jogosnak vélt vagyoni igénye érvényesítése érdekében több üzenetben megveréssel fenyegette a sértettet és családját azért, hogy a nő fizessen neki.

Az ügyészség közleményében kiemelte, aki önbíráskodást követ el, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A férfi sorsáról a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló